I samarbete med Erwik Communication anordnade Stêrk Production den femte internationella komedifilmfestivalen i torsdags på biografen skandia. Det var tråkigt nog den sista komedifilmfestivalen, den invigdes i torsdags och höll ända fram till söndagen. 
 
En urklipp om vad festivalen handlar om: '' Med festivalen ges Sverige en unik chans att upptäcka vad människor skrattar åt i andra kulturer. På festivalen kommer vi att hjälpa till att tolka andra länders kulturella koder, förmedla det genom filmerna och de gäster vi bjuder in. Vad får en chilenare, kurd eller somalier att kikna? Vad slår man sig på knäna åt i Turkiet? Vad gapskrattar man åt i Nigeria, Kina, Palestina och Algeriet? Genom skrattet kan vi lära känna varandra bättre.'' Hela beskrivningen kan ni läsa om här. Tycker det är skittråkigt att det läggs ner samtidigt som jag förstår anledningen, men förhoppningsvis gör den en comeback i framtiden.
Jag och min outift den kvällen, och typ den bästa bilden jag hittade av kvällen, som inte alls gör min fina klänning rättvisa.
 
Under invigningen fick vi även se en förhandsvisning av komedifilmen 'Lyrro - Ut & Invandrarna'. Om filmen: ''Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. Lyrro – In och utvandrarna är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?'' Filmen kom ut dagen efter, alltså i fredags, den är 1 tim och 28 min lång, från 11 år. Har ni inte alls hunnit se den ännu, så tycker jag att det är dags att planera ett biobesök. Hahaha den är FETT rolig. Både S och jag fick magrutor av skratt, alltså på riktigt.
Louise

Jättefin klänning! Den filmen vill jag så gärna se ;D

Yasmine

Verkligen superfin klänning :)

Emma Engström

Den filmen skulle jag verkligen vilja se! Känns så viktigt <3

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så roligt och så fin du är :D. Kul att se lite film också, den vet jag många som tänkt se :)

Josäfin Andersson

men åhh vad fin din klänning är!! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress