Apropå Emma Hallbergs dramat, vill jag ta och klargöra en sak: att se mörkare ut är inte LIKA med att vara svart, att vara mixad är INTE lika med att vara svart, eller vit heller för den delen. Mixade människor är inte alls svarta, lika lite som dom är vita. Utan dom är just det, mixade. Mixa = blanda, vilket man inte kan göra med enbart en sak, det krävs alltså minst två eller flera olika saker för att mixa det till en annan. Således är mixade människor både svarta OCH vita, eller allt det man nu är mixad med - yes man kan vara mixad med mycket annat än just svart och vit. Idag ligger ju hela världen med varandra, så vi är snart mer eller mindre mixade allihopa. Svarta människor som bleker sin hud strävar inte alls efter att bli vita, lika lite som vita som gör sig mörkare vill se svarta ut, inget utav dom vill vara den ena eller det andra. Faktum är att det är den ljusbruna färgen dom alla är ute efter. Varken svart eller vit - utan ljusbrun. Så att kalla en mixad person för enbart den ena delen (i det här fallet svart) är att förneka den vita delen och tvärtom. Hur mycket man än förnekar den ena delen så försvinner den ju inte, eftersom att det är en del av helheten som är en.
 
Med det sagt, nej Emma tror jag inte alls vill se svart ut, möjligtvis ljusbrun men inte svart. Till att börja med så ser människan inte ens typiskt vit ut på hennes förebilder och lika lite svart ut på efterbilderna. Som sagt - varken svart eller vit, utan ljusbrun/brun. Så varför nu vissa svarta människor känner sig butthurt i just det här sammanhanget är för mig helt obegripligt. Att tala om att hon skulle tjäna pengar på att se ''svart'' ut, när till och med mer än hälften utav hennes följare är vita. Nej hela det här dramat var att göra en höna av en fjäder. Dessutom har inte, ens förmåga att bli framgångsrik ett dugg med ens hudfärg att göra. Det finns tillräckligt med följare (och allt annat man nu vill ha) till oss alla. Det är som vi nämner i videon, det har snarare att göra med ens eget tankesätt och hur man ser på sig själv. Begränsar man sig enbart till sin hudfärg och ännu värre låter den definiera en som människa, ja det är exakt så alla andra också kommer att både se och bemötta en. Kom ihåg att, utsidan speglar insidan, och tvärtom. Alltid! 
 
Sluta jaga gårdagen och börja både analysera och rannsaka allt det ni säger till er själva och andra. Vi blev inte fria från slaveriet för att istället bli slavar under vår egen hudfärg. Skärp er! Och sluta begränsa er själva, helt i onödan. Du kan bli exakt vad du vill!
 
Jag skulle ärligt talat känna mig en aning provocerad om min egen dotter om ett par år skulle börja se sig själv som enbart syrian eller kongolese för den delen. Det skulle vara att förneka den andra delen utav henne. Hon är vore sig hon vill det eller inte, både delarna. 
Igår befann sig N och jag på Stockholm Waterfront där vi var bjuda på VIP -premiären av djungelboken the musical. Eftersom vårt tänkta tåg blev inställt, anlände vi precis strax innan föreställningen skulle börja. Men vi hann ändå mingla en lite stund och dessutom hann N få sitt ansikte målat - en målning som hon blev riktigt förtjust i. Nytt för i år är att man fick ett kuvert med biljetter med sittplatser. Något jag tyckte var skit smidigt och organiserat. Förra året fick man sitta fritt, det brukar skapa lite stress då alla stressar över att hitta bra sittplatser. Men har man redan sina platser så kan man ta det lite piano. Så tummen upp där. Det bjöds på goda drinkar och bananer i massor. Med oss hem fick vi en påse saffranbullar - julkänska all over, goda var dom med.
 
Grymt bra musikal som vanligt. jag verkligen gillar alla dessa föreställningar och är tacksam att få närvara varje år. Särskilt dom gångerna jag tar med mig N - att få se henne så lycklig, glad och koncentrerad är ovärderligt. Dessutom pratar hon om det långt efteråt. Ett stort tack till Dröse & Norberg för inbjudan. Datumen för nästa föreställningar på just Waterfront är den 2/12 , 26/12 , och så 6/1  och 16/3 nästa år. Sen har dom som vanligt Sverigeturné, vilka städer och datumen som gäller hittar ni här!
Vi hann inte spela in ett nytt avsnitt förra veckan men nu så, äntligen är avsnitt 4 uppe. Egentligen hade vi tänkt prata om något annat tills S berättade om denna stackars tjej på insta som anklagats för att vara rasist och fått motta en massa hat, hot och mordhot. Jag var rätt irriterad när vi spelade in det här, för jag blir så jävla provocerad av den enorma dubbelmoral många utav oss svarta människor har. Det intressanta är ju ändå att det inte finns ett annat folkslag som hatar, föraktar, förlöjligar och förödmjukar den svarta huden, än just svarta människor själva. Mina favoriter är ju ändå kvinnor som fördömer när svarta dras i samma kam, samtidigt som dom drar vita i samma kam och det bästa: så vaknar dom bredvid en vit man - jaha så alla övriga är rasister, förutom din kille eller? Jag säger då det, det är på tiden att vi börjar rannsaka oss själva. Och som jag brukar säga, ser du rasism i exakt allting då är det ditt eget tankesätt som det är fel på. Jag blir bara så less på att man sitter där och projicerar sina egna uppfattningar på den här tjejen. Rasism är jävligt fel och fult, men att se det i exakt allting är bara för mycket och just dettta var alldeles för mycket.
Åh S lät en duktig tjej på insta (@lotsoflowerita) att rita en bild av oss - den blev ju hur snyggt som helst.