31 augusti 2018

Breath of God

Skönhet & Mode

 
Jag har varit medlem på Yves-Rocher sedan jag var 16 år. De flesta av mina parfymer kommer därifrån, och genom åren har jag testat flera utav deras intressanta dofter. Min allra favoritparfym är "Comme une Évidence" - den är söt, ljus, blommig, sensuell, förförisk, väldigt feminin och har länge varit "min personliga doft". Men idag hämtade jag ut en ny favorit. Äntligen har jag hittat min signaturdoft. Bara namnet väckte mitt intresse, har tjatat hål i öronen på S om hur namnet passar en gudinna som mig. Det är en doft som inte kan bäras av vem som helst. Den är väldigt tung, rökig, mystik, mörk och smått frisk. Är ju väldigt spirituell numera så påminner mig mycket om stunderna då jag tänder rökelser. Doften håller länge och inger en lätt känsla av berusning när man andas in det djupt. Jag säger då det, äntligen har jag hittat en doft som är 100% mig. Tung, mystik och berusande - det är min typ det.
Jag älskar mat, och utforskar gärna nya smaker. En dröm jag har är att åka iväg på en matresa i Asien. Har i perioder ätit ute väldigt mycket, och besökt olika restauranger. Men inget slår känslan av att ta "hem restaurangen", där jag själv får lov att skapa, experimentera, utforska och ta med mig iväg på nya matäventyr. Dessutom är jag en obotlig romantiker, tyvärr är det en sida av mig som L inte riktigt fått ta del av. Jag är även en livsnjutare av rang och vardagslyx är min melodi. Jag tycker mig inte alls behöva en speciell dag för att fira något. Nog även därför jag kan vara så anti-firande och firar knappt mina födelsedagar. Utan jag firar mig, när som helst på året och gärna så fort jag har möjlighet till det. Samma syn har jag när det kommer till förhållanden, jag behöver inte alla hjärtans dag för att ta vara på min partner, tycker snarare att det är en livsstil att vara närvarande, kärleksfull och skämma bort min partner både i sängen och utanför, ja på alla plan. Det är väldigt viktigt för mig att min partner känner sig både älskad, uppskattad, omhändertagen, hörd och framförallt sedd. När en människa får alla dessa saker i ett förhållande så känner denna sig trygg, och kan därmed utveckla sin fulla potential och blir den allra bästa versionen av sig själv. Det här ska ju givetvis vara ömsesidigt. 
 
Jag önskade hinna luncha med L i måndags men det blev ju inte av. Så bestämde mig därför att ta "hem restaurangen" istället. Lagom till han kom hem, hade jag hunnit göra iordning allting. Så det var bara han som saknades.
Bjöd på en ugnsstekt hel kyckling, ugnsbakad potatis, brunsås och sallad.
Den här salladen är guld för mig som ääälskar persilja. Jävlig god i all sin enkelhet. Det är finhackad persilja, rödlök, tomat och gurka- strö över lime/citron, salt och olivolja. Och ibland river jag i både ingefära och vitlök. 
Vid det här laget är ni medvetna om att jag även tycker om att duka fint.
Vi började med kantarellsoppa och en bit lingongrova.
Själva maträtten. Den där känsla - JAG har gjort det här. Det ni.....
Dagen efter (alltså igår) så vaknade jag med tuppen och hade tvättstugan mellan kl 6-10. Efter det bakade jag scones och gjorde en ny sats gurkmejapasta.
Någon fick frukost i sängen. Nybakad scones är nog bland det godaste brödet man kan unna sig till frukosten. 
 
Det är numera sällan det händer men vi var både lediga igår. Och likt förbannat så lyckas jag jämt bli förkyld just då. Höll ju på att nysa sönder hela lyan. Så det blev en väldig lugn dag där vi myste sönder varandra. Jobbar 7-21 idag och konstigt nog är förkylningen som bortblåst. Men vad vet jag!? Jag kanske är trots allt allergisk mot honom hahaha.
 
Läggdagsen i förrgår skede väldigt sent, vilket resulterade i att jag vaknade tröttare än tröttast igår. När larmet ringde var jag mer eller mindre redo att checka ut från livet, och skulle dessutom jobba från kl 7. Som tur är var det ett kort pass, redan vid 12 tiden beräknades jag sluta. Har nog aldrig varit så avis på L som låg kvar. Väl på jobbet var vi en man kort, är rätt ny där och det var den andra också, men arbetet utfördes med bravur. Ville fira det och försökte få L att hinna luncha med mig innan han skulle dra till sitt. Men människan befann sig tydligen alldeles för långr bort i drömvärlden. När han väl kom tillbaka till jorden var jag redan på väg hem och han på väg därifrån. På hemfärden tvingade jag mig själv göra ett stopp på willys, där jag gick runt helt förvirrad på grund av tröttheten. Så fort jag kom hem och ställde in varorna så däckade jag. Några timmar senare steg jag upp och bestämde mig för att ta hem restaurangen. Ugnsstekte en hel kyckling och dukade för två. Kycklingen smakade så god, resterna åt vi tidigare idag.