N och jag hade en riktigt myslördag där vi lagade mat tillsammans och hon testade något nytt - risnudlar. Det var första gången jag serverade det hemma, däremot är vi sedan tidigare bekanta med varandra, jag och risnudlar alltså. Hon dukade bordet så fint.
Thaikyckling med grönsaker och kokosmjölk, toppad med riven ingefära och serverad med risnudlar.
Lite efterrätt med frukt (äpple och apelsin) och gräddglass med päron och chokladsmak.
 
Angående fastan ser det ut som om jag avbrutit det. Äter som sagt till och från, ibland med några dagars mellanrum. Jag var helt körd dagen då jag gick in till köket och hittade en chipspåse på matbordet. Det var lite konstigt för just chips brukar människan inte ens äta, ''åh förlåt älskling'' hördes det från vardagsrummet, men jag var redan framme med skålet. Sedan den dagen började jag äta mer regelbundet, dock så försöker jag åtminstone att fasta i 16 timmar dom dagarna jag äter, och äter då helst bara en gång. I lördags åt jag maten ovanför, i söndags åt jag inte alls och igår gjorde jag lax, med bulgur och kokta grönsaker när älsklingen min kom. Lär nog äta idag med, just vad, är ännu oklart, vi får se när L vaknat upp från sin tupplur. Så ja det är vad som hänt med fastan.

18 januari 2019

En dag i centrum

Allmänt

Jag känner mig så stolt över min tös. Ibland känns det en aning overkligt att jag är mor till en sån fantastisk själ. Hon är dessutom så hjälpsam, otroligt omtänksam och verkar dela min genuina människointresse. Häromveckan fick hon hänga med på utbildningen jag var på, då jag nu framöver kommer att sitta på en chattjour för ungdomar. Hon var så duktigt. På vägen hem hade vi ett intressant samtal om stress, mobbning, självmord, psykiskt ohälsa, hederskultur, vikten av att vara en bra kompis och att stå upp för både sig själv och andra. För mig var det extra viktigt att hon fick träffa en sån härlig gäng, att vi är många som bryr oss och bidrar till en bättre tillvaro, men framförallt att det finns hjälp och stöd att få om man hamnar där. Och att det finns så mycket att leva för.
 
Tidigare idag efter att jag hämtade henne i skolan, drog vi på bankärenden och ett besök till bibblan där hon blev medlem och lånade ett par franska böcker. Har gett mig fan på att lära henne det språket på riktigt den här gången och vilka framsteg hon gör. 
Vi avslutade vårt lilla besök i centrum med en middag inne på Kringlan. Och nu undrar ni säkert om jag avbrytit min fasta. Sanningen är att jag dom senaste dagarna ätit till och från, ibland med 2 dagars mellanrum. Dessutom slutade jag äta vattenmellon förra veckan, dom smakar ju ingenting just nu och började äta en massa frukter istället. Frukt, sen mat, ja men ni hajar. Jag återkommer till ämnet i ett annat inlägg. Annars händer det inte så värst mycket denna helg, imon ska vi eventuellt dra på en kulturgrej. På söndag ska jag på årets första och viktigaste event på Berns, därefter ska jag på en lägenhetsvisning. Jag önskar er en fortsatt trevlig helg!
Äntligen tog jag återigen tag i den lilla damens sovrum här hemma. Det såg nästan ut som en krigszon. Den här gången passade jag verkligen på att rensa ut ordentligt bland allting. ''wow'' var det ordet hon uttryckte när hon kom hem och möttes av ett städat och fräscht sovrum. Förhoppningsvis blir hon den här gången bättre på att plocka undan och lämna tillbaka allting på dess rätta plats.