En annan sak som jag diggade med hotellet jag bodde på nu i Portugal, var deras gratis transfer till och från Funchal centrum. Så bokade in mig på receptionen, dagen efter Nunnornas Dal utflykten var det dags för ett nytt äventyr. Jag hade 3 timmar på mig tills bussen till hotellet (den allra sista för dagen) skulle återvända till centrumet och visste inte riktigt hur jag skulle fördriva tiden.
Började med att strosa runt och shoppa lite - handlade en hel del till tösen min. 
Kort därefter hoppade jag in i en turistbuss som körde runt i 1,5 timme. Vi åkte till och med förbi hotellets område två gånger.
Hade jag tidigare vetat att dom hade såna här, så hade jag definitivt sett till att uppleva en åktur.
Intressanta byggnader...
Lite julinslag. 
Diggade verkligen deras typiska landskap med så mycket grönt - så rogivande.
Strax innan bussen till hotellet anlände, njöt jag av den godaste smörgåsen jag ätit på länge - mumsigt värre.
Även senare mot kvällen valde jag att njuta av en till smörgås, den smakade dock inte lika god som den förra.
Jag gick förbi en man som ''tiggade'' pengar, gav honom en hel del mynt och han hade så mycket ''skräp'' som man kunde få. Tackade nej, men så letade han i hans ryggsäck, insisterade att jag skulle ha detta armband, så jag tog emot det och tackade så mycket. 
Inne i mataffären som jag brukade handla mina frukter, upptäckte jag att dom hade nån slags ''salladsbar'' fast med maträtter också, och dessutom olika rätter varje dag,så dom tre sista dagarna så åt jag där. Det kändes som att få äta buffé, på ett billigt sätt.
Idag är det exakt en vecka sen jag flög hem från årets sista resa i Madeira, Portugal. Det är även snart två veckor sedan jag åkte på den spännande utflykten till Nunnornas Dal. Jag minns att jag fick käka frukosten på 5 min, eftersom att jag vaknade en aning sen och gärna ville hinna sätta på mig ett ansikte. Trots den extra sovmorgonen och snabba frukost intaget, så blev det ändå rätt bra timing.
Först gjorde vi ett stopp i ett Clarisser-kloster där vi fick hälsa och samtala med en nunna. Med henne hade hon en gullig hund. Guiden berättade en massa, hon pratade på norska och det är inte alltid jag hängde med hehe. 
Därefter åkte vi vidare till Eiro do serrado som bjöd på en enastående utsikt.
Vissa saker är för vackra att inte ens orden räcker till för att beskriva dom. Det var en slående utsikt, bortom ord.
Passade även på att fika och köpte dessa bedårande fingervantar till älskade lilla N.
Och så äntligen kom vi fram till Nunnornas Dal.
En fantastisk liten vacker by, med en helt magnifik utsikt. Det är rätt fascinerande att det bor folk där. Hela Madeira tyckte jag såg så spännande ut med alla dessa intressanta hus på olika höjder. Med dom backarna så behöver dom ju knappt ett gym, det är träning nog att ta sig utanför hemmet. Oh jag verkligen njöt utav min vistelse där, och naturen - moder natur är verkligen vacker.
Inne i denna affär köpte jag min varma handgjorda poncho i ull - den bara skrek efter mig, sååå fin.
Efter utflykten tog jag mig ut och unnade mig denna maträtt. Köpte även med mig lite frukter som jag åt på kvällen.
God Jul - hoppas att ni hade en riktigt fin dag. Firade min julafton tillsammans med N, S och R, där jag bjöd på en minijulbord. Hade det jättetrevligt och mysigt med filmmys och julsånger i bakgrunden. Dessutom var det sista matdagen för i år, för min del, eftersom att jag imorgon börjar med att vattenfasta. Haha och jaa jag har passat på att trycka i mig en massa mat, så är nu mer än redo för denna utmaning, woop woop. Jag har redan börjat tänka på vad jag ska belöna mig själv med när jag klarat utmaningen.