Min julafton började med att N fick öppna hennes julklappar och kort därefter drog hon. Så jag firade ensam och hade planerat en ”ta hand om dig själv” dag så har vaxat mig, haft hårinpackning, tvättat håret, målat naglarna, tagit ett varmt dag och fixade mig även en trerättersmiddag.
 
Dukningen….
Till förätt gjorde jag en enkel sallad och hade rostat en bit av det brödet jag bakade häromdagen.
 Varmrätten blev det ugnsbakat och hjärtformad spaghetti med laxbullar (vanligt lax som jag mixade med lök, färsk basilika, citron och lite salt) och så hollandaisesås på det.
Till efterrätt åt jag chokladpudding med grädde, hallonpuré, toppad med både vit och ljuschoklad. Sen har jag sett några filmer och nu tänkte jag ta och lägga mig. Det var min julafton det och jag hoppas ni hade det lika mysigt som jag. God jul på er!
Efter jobbet idag bar det av till BR där jag som vanligt skulle köpa en sista minutens julklapp. Jag är en sån där som bara gå in och köper det jag ska på barnaffärer. Orkar verkligen inte strosa runt där och får alltid huvudvärk utav alla människor som hänger där. Men jag överlevde och julklappen är nu inslagen och färdig att öppnas. Hon ska få öppna det på morgonen sedan ska hon iväg och jag ska vara själv hemma och chilla. Tänkte ha en ta hand om dig dag, måla naglarna, vaxa fejset, locka håret och så. Ska spendera den kommande helgen hos gubben så vill ju vara on point haha.
Så förutom att ha jobbat och tvingas hänga på BR så fixade jag tösens hår, nu är hon julfint i håret.
Igår kände jag mig väldigt sugen på hembakat bröd så efter en alltför lång sovmorgon var det bara att sätta igång. Det bästa är ju att man då vet exakt vad ens bröd innehåller och slipper alla onödiga tillsatser. Och jag måste bara få skryta lite om hur bra min bakmaskin är. Har haft det i måånga år och köpte det på Lidl av alla ställe – bra, hållbart och jävligt billigt. 
Efter att ha blandat alla ingredienser och min underbara bakmaskinen gjort sitt, var det dags för degen att jäsa i en timme utan duk.
Och så råkade brödet bli lite för stort. Nästa gång ska jag dela degen i två bitar. Annars blev det lyckat, kände mig som en jäkla bagare hihi.
Och fyfan vad gott det smakade. Nu råkar jag bo ovanför ett bageri och jag tror jag skulle blivit anställd på en gång om dom fick smaka på min hembakta bröd. Jag kommer defintitivt baka om denna igen, enkel och jävligt god och dessutom så vet jag exakt vad det innehåller.