Apropå Emma Hallbergs dramat, vill jag ta och klargöra en sak: att se mörkare ut är inte LIKA med att vara svart, att vara mixad är INTE lika med att vara svart, eller vit heller för den delen. Mixade människor är inte alls svarta, lika lite som dom är vita. Utan dom är just det, mixade. Mixa = blanda, vilket man inte kan göra med enbart en sak, det krävs alltså minst två eller flera olika saker för att mixa det till en annan. Således är mixade människor både svarta OCH vita, eller allt det man nu är mixad med - yes man kan vara mixad med mycket annat än just svart och vit. Idag ligger ju hela världen med varandra, så vi är snart mer eller mindre mixade allihopa. Svarta människor som bleker sin hud strävar inte alls efter att bli vita, lika lite som vita som gör sig mörkare vill se svarta ut, inget utav dom vill vara den ena eller det andra. Faktum är att det är den ljusbruna färgen dom alla är ute efter. Varken svart eller vit - utan ljusbrun. Så att kalla en mixad person för enbart den ena delen (i det här fallet svart) är att förneka den vita delen och tvärtom. Hur mycket man än förnekar den ena delen så försvinner den ju inte, eftersom att det är en del av helheten som är en.
 
Med det sagt, nej Emma tror jag inte alls vill se svart ut, möjligtvis ljusbrun men inte svart. Till att börja med så ser människan inte ens typiskt vit ut på hennes förebilder och lika lite svart ut på efterbilderna. Som sagt - varken svart eller vit, utan ljusbrun/brun. Så varför nu vissa svarta människor känner sig butthurt i just det här sammanhanget är för mig helt obegripligt. Att tala om att hon skulle tjäna pengar på att se ''svart'' ut, när till och med mer än hälften utav hennes följare är vita. Nej hela det här dramat var att göra en höna av en fjäder. Dessutom har inte, ens förmåga att bli framgångsrik ett dugg med ens hudfärg att göra. Det finns tillräckligt med följare (och allt annat man nu vill ha) till oss alla. Det är som vi nämner i videon, det har snarare att göra med ens eget tankesätt och hur man ser på sig själv. Begränsar man sig enbart till sin hudfärg och ännu värre låter den definiera en som människa, ja det är exakt så alla andra också kommer att både se och bemötta en. Kom ihåg att, utsidan speglar insidan, och tvärtom. Alltid! 
 
Sluta jaga gårdagen och börja både analysera och rannsaka allt det ni säger till er själva och andra. Vi blev inte fria från slaveriet för att istället bli slavar under vår egen hudfärg. Skärp er! Och sluta begränsa er själva, helt i onödan. Du kan bli exakt vad du vill!
 
Jag skulle ärligt talat känna mig en aning provocerad om min egen dotter om ett par år skulle börja se sig själv som enbart syrian eller kongolese för den delen. Det skulle vara att förneka den andra delen utav henne. Hon är vore sig hon vill det eller inte, både delarna. 
Yasmine

Så bra skrivet! :D

Tess

Intressant skrivet av dig! Håller med dig, man väljer själv hur man ser på sig själv och det är ofta något som till sist speglas utåt också! Kram

Emma Engström

Himla intressant läsning!

ExklusivaMoi

HAHAHHAHHAAAA... alltså det där hur folk tolkar OCH tar in andras tycke är en spännande gåta! Näää det är kul nästan jämt och det skall bli spännande att träffa dig igen =D... Kramen damen!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress