Jag älskar mat, och utforskar gärna nya smaker. En dröm jag har är att åka iväg på en matresa i Asien. Har i perioder ätit ute väldigt mycket, och besökt olika restauranger. Men inget slår känslan av att ta "hem restaurangen", där jag själv får lov att skapa, experimentera, utforska och ta med mig iväg på nya matäventyr. Dessutom är jag en obotlig romantiker, tyvärr är det en sida av mig som L inte riktigt fått ta del av. Jag är även en livsnjutare av rang och vardagslyx är min melodi. Jag tycker mig inte alls behöva en speciell dag för att fira något. Nog även därför jag kan vara så anti-firande och firar knappt mina födelsedagar. Utan jag firar mig, när som helst på året och gärna så fort jag har möjlighet till det. Samma syn har jag när det kommer till förhållanden, jag behöver inte alla hjärtans dag för att ta vara på min partner, tycker snarare att det är en livsstil att vara närvarande, kärleksfull och skämma bort min partner både i sängen och utanför, ja på alla plan. Det är väldigt viktigt för mig att min partner känner sig både älskad, uppskattad, omhändertagen, hörd och framförallt sedd. När en människa får alla dessa saker i ett förhållande så känner denna sig trygg, och kan därmed utveckla sin fulla potential och blir den allra bästa versionen av sig själv. Det här ska ju givetvis vara ömsesidigt. 
 
Jag önskade hinna luncha med L i måndags men det blev ju inte av. Så bestämde mig därför att ta "hem restaurangen" istället. Lagom till han kom hem, hade jag hunnit göra iordning allting. Så det var bara han som saknades.
Bjöd på en ugnsstekt hel kyckling, ugnsbakad potatis, brunsås och sallad.
Den här salladen är guld för mig som ääälskar persilja. Jävlig god i all sin enkelhet. Det är finhackad persilja, rödlök, tomat och gurka- strö över lime/citron, salt och olivolja. Och ibland river jag i både ingefära och vitlök. 
Vid det här laget är ni medvetna om att jag även tycker om att duka fint.
Vi började med kantarellsoppa och en bit lingongrova.
Själva maträtten. Den där känsla - JAG har gjort det här. Det ni.....
Dagen efter (alltså igår) så vaknade jag med tuppen och hade tvättstugan mellan kl 6-10. Efter det bakade jag scones och gjorde en ny sats gurkmejapasta.
Någon fick frukost i sängen. Nybakad scones är nog bland det godaste brödet man kan unna sig till frukosten. 
 
Det är numera sällan det händer men vi var både lediga igår. Och likt förbannat så lyckas jag jämt bli förkyld just då. Höll ju på att nysa sönder hela lyan. Så det blev en väldig lugn dag där vi myste sönder varandra. Jobbar 7-21 idag och konstigt nog är förkylningen som bortblåst. Men vad vet jag!? Jag kanske är trots allt allergisk mot honom hahaha.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress