I måndags innan vi åkte vidare mot vår utflykt så gjorde vi ett stopp hos purowool där vi bjöds på en god frukost. Vi var ett helt gäng, alla från skandinavien men mest danskar har jag för mig. Hon som ledde utflykten och mannen som berättade om purowool var både danskar, men pratade på ett sätt som möjliggjorde att vi andra kunde hänga med. Fast ibland så fattade jag ingenting haha.

Om Purowool: ” Purowool startade på Teneriffa 2009 av André Pehrson, som fortfarande äger företaget. André, som är svensk/dansk, började sin utlandskarriär som reseledare hos den danska researrangören Spies. Där jobbade André i 12 år, och var i många av de åren destinatonschef på flera destinationer i Europa för Thomas Cook Northern Europe, den internationella resekoncern, som Spies är en del av. I många år, och på många soldestinationer runt om i Europa, har ett stort antal företag jobbat med liknande koncept. Det började i charterresans ungdom, då upplevelsen vägde mer än kvaliteten. På Purowool har vi jobbat hårt för att förbättra konceptets image och har hela tiden fokuserat på kvaliteten, både på produkterna  vi säljer, men absolut också på de presentationer och föredrag vi håller. Vi berättar och informerar om hur viktig din sovkomfort är, och hur du kan förbättra den. Det gör vi på ett lätt och underhållande sätt och det gillar våra kunder – de är ju trots allt på semester ”.

Läs mer om purowool genom att trycka här!!

Det viktigaste jag snappade upp där var att ull är neutral. Jag har haft för mig att det är ett varmt material, vilket alltså inte stämmer. För att backa upp det påståendet så fick vi en demonstration där en isbit virades in i en ull kuddfodral och en annan isbit fick sitta kvar i en skål. Efter en halvtimme hade isen i skålen börjat smälta medan den som fanns i ullen var sig lik. Så fort mannen tog isbiten i sin hand så började isen att smälta. Alltså är ullen varken kall eller varm, utan neutral. Vi upplever den nog som varmt då vi normalt har en ganska varm kroppstemperatur som isoleras när vi tar på oss ullkläder. Det är alltså vi som är varma och inte ullen, den bara bevarar den ursprungliga temperaturen och isolerar den – så att vi behåller vår egen kroppstemperatur.  

Där N sitter är den madrass från ikea eller om det nu var jysk, någon utav dom i alla fall, och en bäddmadrass från purowool och till höger en madrass från purowool. Det behövs tydligen inte en bäddmadrass om man har deras madrasser. Det var i alla fall en stor skillnad. Deras madrass följer kroppen och formar sig efter den. Jag blev sugen på en. Dock tok för dyr för min plånbok även när det var 50%. Men som min mamma säger så har hälsan ingen pris. Så bara börja att spara. Man ska se det som en investering. Tro mig, det är inte roligt att leva på äldre dar med pajat rygg. 
Förutom sängar så säljer dom annat också. Ångrade verkligen att jag inte köpte med mig en nackkudde, särskilt nu när jag kommer att resa en hel del. Får helt enkelt köpa därhemma.
Besöket avslutades med att alla fick en godisbit (?) varsitt likör glas att skåla med. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress