.... Eller så låter man utbrändhet vara en påminnelse om att det är livsviktigt att kunna ta det lugnt emellanåt. Som en hårt arbetande människa är det ord jag ständigt påminner mig själv om. Och jag tycker faktiskt att jag är rätt bra på att ta vara på och njuta av livet i den mån jag kan. Denna vecka har varit fullspäckat av jobb - i måndags, onsdags och i  fredags jobbade jag kl 10-19 på en arbetsplats, i tisdags kl 6 - 14:15 samt torsdags kl 14:15 - 22:45 på en annan, och så idag samt imon kl 7-22 på en tredje som inom kort blir till "min gamla arbetsplats". På måndag är jag tillbaka till den första kl 10 -19, sedan är det tänkt att jag ska ta det lugnt resten av veckan. Har jag lust så blir det även lite plugg. Dock är det positiva att jag nu framöver kommer knappt att jobba på helgerna, något jag gjort typ varenda helg och gör knappt numera. Just i helgen kände jag verkligen inget lust att jobba samtidigt som jag såg fram emot att träffa alla, dessutom var passen bokad långt innan så det var liksom bara att bita ihop. Och med tanke på att jag överhuvudtaget inte alls behöver stressa på dom nya arbetsplatsen, faktiskt så lugnt att ibland känns ett arbetspass som ett helt livstid haha. Dock bara om man tänker på tiden, är man inne i arbetet som jag brukar vara så upplevs tiden gå snabbare. Så det är ingen fara. 
 
L jublar över beslutet då det innebär att jag får mer tid för honom som den fästing han är, och jag kommer även att kunna börja närvara på tösens ishockey. Är så jäkla frusen av mig så det har faktiskt varit skönt att slippa vara den som tar med henne dit varje lördag. Och jag lär fortsätta undvika att åka dit men då och då får man offra sig, blir faktiskt stolt över att få se henne åka dom få gångerna jag är där. Däremot kommer vi nog kunna ha våra mamma/dotter häng lite oftare. Oh alltså det finns sååå mycket jag vill göra, så många platser jag vill se och sååå otroligt mycket jag vill hinna uppleva under min lånade tid här på jorden. Och för att kunna göra allt det där krävs det ju att en jobbar rätt hårt, något jag inte har något emot, tvärtom. Bara jag inte glömmer att varva ner och ta väl hand om mig själv så ska det nog gå hur bra som helst.
 
Apropå att varva ner så höll jag idag på att kolla på min och N årliga resa. Vet inte riktigt vart vi ska nästa år. Kan sakna tiden man bara kunde resa sådär, nu måste jag ju anpassa mig efter hennes skollov. Vi lär nog ta resan nån gång där efter sommaren strax innan hon fyller eller så siktar vi på höstlovet. Själv lär jag dra iväg långt innan dess. Vi pratade om att ta en weekend och fira det nya året utomlands L och jag, men jag vill nog hellre ge oss en hel vecka i värmen där kring alla hjärtans dag. Vi må ses jämt då han på sistone sover över flera dagar i veckan, men ändå så umgås vi knappt. Det har varit en massa jobb för min del att tiden inte riktigt funnits där. Så känner mig väldigt angelägen att ge oss denna resa.
Louise

Oj va du jobbar! Skönt att du är medveten om att ta det lugnt också! :). Så lätt att bli utbränd!

Svar: Ja det är viktigt att vara medveten om det, annars klarar man inte av att jobba så. Fast det är inte alltid men går i perioder.
Vanissa Julclaude

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress