Trots att det gått flera månader sedan jag blev ägare till en asbra tryckkokare, så har jag knappt använd den… jaa tills igår. Och nu kommer jag nog börja missbruka den. I synnerhet till grytor och när jag bjuder hem på middag. Den är inte bara enkel att använda, maten tillagas snabbt med en näst intill perfekt resultat. Även den som suger på matlagning kan bli en mästerkock.
Till lunchen igår tillagade jag en väldig enkel men lyxig och jävligt god rätt, med bland annat ytterfile, ostronsås, rödlök, enbär, honung, peppar samt lite vatten. Åt det med jasminris.
 ”Efterrätten” till lunch blev en månkaka. Första gången jag testade och blev inte så förtjust i den.
Till middag lagade jag fläskkarre med ben, basilika och marinerad som blandades med lite vatten. Lätt den va i tryckkokaren i ca 20 min. Serverade det med rödvinsås och kokta potatisar. Alltså har aldrig tidigare varit kapabel till att få köttet så mört och väl tillagat som igår. Helt otroligt!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress