Nu vinkar jag av höstlovet och tackar för dessa två reseäventyr det bjudit på. I måndags, på höstlovets första dag satte jag och mina två avkommor kurs mot Skavsta flygplats. Lämnade av bilen på långtidsparkeringen och såg fram emot att flyga till årets allra första resa. Visserligen hann vi resa till både Egypten och Malta innan pandemin tog fart, men det kändes ändå som om det hade gått flera år sen vi reste. Nu hade vi dessutom med en tillskott till vår annars reseduo. Valet av land föll på Polen - det är billig och nära. Bra för att ta temp på den nya tillskotten hehe, och N som tidigare bara mellanlandat där, fick lov att kryssa landet i hennes resebok.
Äntligen framme på Skavsta och vi väntar på att incheckningen öppnar så vi kan checka in vagnen. Vi fick dock ta med den ända till flyget vilket jag tyckte var både skönt och smidigt. Alla hade vi varsin liten handbagage. C fick ta över N's gamla ryggsäck - tyvärr valde N att sluta med ishockey för nåt år sedan, men gissa vem som ska få ta över "manteln" nästa höst efter att ha fyllt två år?!
Den smidiga flygresan till Gdansk tog endast 1 tim och 5 min.
Vi tog bussen från flygplatsen till hotellet och busstationen låg typ precis utanför hotellet. Vi betalade endast 17 kr för två fullt pris bussbiljetter. Hade jag valt att lägga till transfer när jag bokade resan så hade det kostat mig minst 500 kr. Jag antar att det är ännu ett sätt för dessa lågprisbolag att tjäna pengar eller så är det nog en massa mellanhänder som också ska ha sitt, givetvis.
Vi bodde på Hampton by Hilton Gdansk Oliwa och hade Lidl som granne ;)
Dagen efter ankomsten - mina älsklingar på väg till frukosten. Åh jag älskar bandet mellan dessa två.
Halloweendekoration i receptionen.
Frukosten ;)
Redo för dagens äventyr....
.... men först ett besök på Lidl.
N blev jätteglad över att de hade donuts med oreo. 
Vi trotsade det dåliga vädret och tog tvärbanan in till gamla stan.
Gallerian Forum påminde mig lite om Mall of Scandinavia.
Det regnade och jag frös om händerna, så det blev endast en kort promenad inne i gamla stan.
Lite shopping inne på TGR blev det - några luckor till barnens paketkalender och en present till L.
Diggade denna skyltfönsterdekoration inne i gallerian. 
En liten gullig barntoalett inne i en stor och genomtänkt "blöjrum".
Bio. Hade vi inte med oss C, hade vi definitivt valt att uppleva polsk bio haha ;)
Satte ihop olika maträtter i en rejäl tallrik, blev så mätt att mina fötter knappt orkade bära mig längre...
Onsdagens frukost (=
Solen sken och vi passade på att utforska området innan vi flög hem. 
Oliwa katedralen.
En väldig gammal port/ dörr...
Vi avrundade promenaden i Oliwski park som även den ligger där vid katedralen. Därefter drog vi till donken, hämtade våran bagage på hotellet och tog bussen till flygplatsen. 
C hade precis vaknat efter att ha sovit igenom hela promenaden och bussresan till flygplatsen. 
 
Jag tycker att det är mysigt med weekendresor, särskilt när man åker på en vardag. Bara att byta miljö, strosa runt i ett annat land och uppleva dess kultur - det är fantastiskt! I torsdags blev det att bila till grannlandet Norge - kom hem för ett par timmar sedan (=
Malin

Meeen vad mysigt!

Netti Starby

Men vad roligt att ni besökte Gdansk i polen. Min mamma kommer därifrån och vi har släkt där. Kul att få se hur det har utvecklats där och så härligt ni har haft det. Kramis <3

Svar: Där ser man, vad kul! 🥳Jag gillar Polen, det var min andra gång där. Billig, intressant historia, hjälpsam och mycket serviceinriktad folk. Kram <3
Vanissa Julclaude

Jossus Travelpics

Vad kul att få komma iväg, man behöver verkligen miljöombyte ibland. Har aldrig besökt Polen men verkar jättefint där, speciellt arkitekturen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress