Den 21 september var det exakt ett år sedan jag började min inre resa, men det var inte förrän nån gång i oktober som jag på riktigt började att vända mig inåt. Och med tanke på allt som hänt i år så skulle det givetvis firas ordentligt. Det fick mig att påbörja med något som är både helt spännande och utmanande på samma gång, som en present till mig själv - det är just det jag tycker är det mest fantastiska med hela resan, alla dessa kontraster. Förra året var året då jag sådde frön till ett liv på mina villkor, I år skulle dessa vattnas och tanken var att skörda nästa år. Dessutom var tanken att detta år skulle bli mitt bästa någonsin, inte nog med att det faktiskt blev det, så har jag till min förtjusning fått börja skörda tidigare än jag trott. Jag kan inte med enbart ord beskriva hur tacksam jag är över min vardag. Jag ville fira slutet av det här fantastisk fina året jag fått med ett riktigt äventyr, och kom då ihåg hur jag älskade resan jag gjorde helt på egen hand i december förra året. Tittade igenom min lista med länderna jag önskar uppleva och valde ett. Då det prismässigt knappt skiljer sig om jag reser själv eller tillsammans med N så får hon lov att hänga med på detta äventyr.
 
Givetvis blir slutsumman högre tillsammans med henne än om jag skulle resa ensam, syftade mest på själva resekostnaden då researrangören brukar räkna med att det är två som reser och således är priset beräknat per del i ett dubbelrum. Ibland har jag sett att priset till och med blir högre när man är ensamresenär - hände mig när jag för ett par månader sedan tänkte resa till Santorini. Jag hann dock boka in mig på en hel del saker nu i december innan jag köpte resan, så det blir att vi åker i januari istället och eftersom N hade en innestående weekendresa, så känns det kul att vi både får starta det nya året med ett äventyr vi lär minnas länge.   
 
Gissa vart det bär av? Egypten!!!! Åh alltså det är typ en dröm som ska gå i uppfyllelse. Har än så länge förbokad två utflykter, bland annat till Konungarnas dal och tänker boka en dagstur till Kairo och pyramiderna strax innan vi åker. Gissa om jag längtar??