Det här med att återigen ha vänt om dygnet helt och även börjat jobba dag igen, har redan börjat kännas ordentligt. Så jobbigt. Direkt när jag kom hem efter jobbet så sov jag. Tänkte mig en timme men blev ju flera timmar och nu är jag helt pigg men måste sova för ska upp vid 5 tiden. Nej alltså tänker återgå till att jobba kvällar nästa vecka. Med tanke på min hudsjukdom och alla rutiner jag har just nu så blir det bara stressigt och jobbigt att göra sig i ordning på morgnarna.
Igår söndag var D och jag på Fadimegalan som arrangerades av Erwik Communication. Nog årets viktigaste dag och event. Ett minne till Fadime (och alla dom som fallit offer för hedersmord) som för 15 år sedan blev mördad av sin egen far för att hon förälskade sig i en svensk kille och vägrade gifta sig med en kusin som pappan hade valt. . Det var så svårt för att inte bli berörd och Sara Mohammad grundaren av organisationen GAPF mot hedersrelaterat våld och förtryck, vilken kvinna!! När jag hörde hennes historia så förstår jag verkligen hennes kamp och den enorma engagemang hon lagt/lägger i organisationen. Jag blir helt glad att frågan lyft upp och att kunskapen om hederskulturen blivit utbrett. Det går långsamt men framåt. Bland gästerna fanns även Jan Björklund och Annie Lööf som dessutom höll ett tal. Och jag hoppas innerligt att det bara inte var prat, att det verkligen kommer bli förändringar på RIKTIGT. Ingen människa ska behöva dö för friheten att leva sitt liv på sina egna villkor, ännu mindre mista det för rätten att välja sin livspartner. Säg nej till hedersrelaterat våld och förtryck du också och stöd GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) genom att bli medlem. Det gjorde jag och det kostar endast 200 kr per kalenderår, en struntsumma som nästan alla har råd med. Läs mer om hur du kan bidra här.
Min outfit. Måste fixa ny frilla, bäst före datum för denna har redan gått ut.
Efter eventet åkte D och jag till Jensen’s Bofhus för en sen middag.

Mingelbilden.

Tack Alexander Erwik på Erwik Communication för inbjudan och Sara Mohammad samt alla andra eldsjälar därute som kämpar hårt för att sprida kunskapen om hedersmord, för ett ovärderligt jobb.