Hello you.. long time no see! Ni verkar ändå vara en hel del som fortsatte kika in här under min frånvaro, att jag känner att det är dags för en uppdatering - en liten sammanfattning av allt det som hänt och händer. Jag lever, allt är väl med oss och jag hoppas detsamma gäller för er. Jag har varit och är fortsatt upptagen med olika saker samtidigt att jag inte riktigt har så mycket tid över till något annat.

 
Mot slutet av augusti började jag jobba extra som valinformatör. I början av september gick mitt månadsvikariat ut och övergick till en timanställning, vilket gav mig möjligheten att ta många jobbpass som valinformatör och jobba nästan varje dag fram till dagen innan valet. Jag gjorde även några intervjuer - bland annat för P4 Extra med Lasse Persson. För att lyssna på inslaget den dagen i stadsdelen Fornhöjden trycker du här - 1 timme och 40 minuter in i sändningen hörs jag. Själva jobbet var ett partipolitiskt obunden uppdrag, en insats från kommunen för att öka valdeltagandet i Södertälje. Efter valet fick vi reda på att valdeltagandet sjönk ytterligare, med mer än 7% om jag inte missminner mig. Det kändes givetvis som ett nederlag, men som tröst så sjönk faktiskt valdeltagandet i så gott som hela landet. Vi gjorde vårt bästa och det är såklart tråkigt att det inte gick hela vägen, men man kan ju inte tvinga folk och ens bästa är och ska alltid vara tillräckligt nog. Vid det här laget tycker jag faktiskt att det inte ritkigt spelar någon roll vilka insatser kommuner försöker genomföra om folket i kommunen på förhand redan bestämt sig att inte känna sig som en del av kommunen.
 
Kommunen måste tillsammans med folket försöka hitta ett sätt att få dessa att känna sig som en del av samhället. Av den enkla anledningen att det man känner samhörighet med, det värnar man. En kedja är inte starkare än sin svagaste länk - ser man landet som en kedja och alla medborgare som länkar, blir det ju uppenbart att alla är lika viktiga för att kedjan ska förbli hel. För brakar det nångonstans så faller ju hela systemet. Och det här är ju en verklighet vi idag bevittnar både i landet och runt om i världen. 
 
 
Jag fick förmånen att ingå i ett team som skriver content åt olika företag. Det kan jag tacka bloggen för. Alltså jag visste att jag var bra på att skriva men nu VET jag att jag KAN skriva - det ni!! Så tacksam för möjligheten och ser fram emot att suga åt mig all kunskap.
 
Efter att ha haft en låång menscykel där vi nästan trodde att det hade gått vägen, har vi sedan juli lagt bebisverkstaden på hyllan. Tur var väl det med tanke på hur mycket jag har samt att vi sällan ses eftersom vi jämt går om varandra (har jobbat en hel del nätter) att vi i dagsläget inte ens har ett sexliv att tala om. Fördelen med allt det här är att jag inte längre har koll på ''appen'' och jag är helt övertygad om att när väl tiden är inne så kommer det att ske på allra bästa sättet och jag kommer då att få exakt det jag önskar mig. 
 
Jag känner mig så stolt över mig själv, fan vad grym jag är alltså, helt otroligt. Jag hade en period där jag läste flera kurser samtidigt och bokstavligen drunknade i massa skoluppgifter. Förutom yrkeshögskolan så kompletterar jag min undersköterskeutbildning med dem nya kurserna som numera ingår i utbildningen. När jag för snart 10 år sedan läste utbildningen så valde jag akutsjukvård som inriktning, men nu är inriktningarna och en del kurser borttagna. Alla ska läsa exakt samma kurser, då det tydligen ska bli ett skyddat titel nästa år. Jag har fått tillgodoräkna mig kurserna jag redan läst och det bästa med det är att när de andra läser dessa kurser, kan jag helt och hållet koncentrera mig på den andra utbildningen. Och börjar de med en av dem nya kurserna då hoppar jag in och det är då det blir intensiv för mig. APL:er kommer att avlösa varandra så det sjunger om det, haha vågar inte ens tänka på det....
 
För knappt två veckor sedan firade L och jag att jag hade avklarat två kurser med bra betyg varav ett A i den ena. 
Denna maträtt åt jag på samma ställe några veckor innan. Det är en restaurang som drivs av de som går kockutbildningen via komvux. Restaurangen är öppen för alla och det kostar endast 65 kronor - mycket och god mat för en billig peng.
 
En bild på mig för ett par månader sedan när jag fortfarande hade möjlighet att luncha med någon. Vetefan vad C gjorde med sina ögon, såg jättekonstigt ut så har pixlad skiten. Det var sammanfattningen det - haft alldeles för mycket med både jobb, företag, barn, studier och Gud vet vad. Måste medge att L varit fantastiskt. Det måste jag verkligen ge honom min fina älskling - helt underbart!