31 oktober 2019

Isola di Murano

Resor

Redan dagen efter i den romantiska staden Venedig, var det dags för äventyr - vår första förbokade heldagsutflykt till öarna Murano, Burano och Torcello. Den fantastiska utflykten höll i ca 6 timmar, köptes på tripadvisor och kostade runt 445 kr för både L och mig. Inkluderad i priset var ett besök på en Muranos glasugn med demonstration - den punkten hade jag missat totalt. Och andra sidan var heller inte L särskilt intresserad av ett besök i glasugnet när jag påpekade att vi kunde dra dit på en snabbvisit. Det kunde man minsann få göra hemma på skansen, fick jag för svar - haha ibland är den där munnen värre än min. Först ut bland öarna är Murano.
 
Såsom jag förstått det så var ön Murano fram till 1923 en egen stad, men är numera en del av staden Venedig. Ön är känd för sin glaskonst som än idag fortfarande är en viktig näring - den delen som vi missade att besöka när vi väl var där. För mig kändes det lite som att resa bakåt i tiden, trots att jag inte ens levde då. Jag beundrar ju gamla byggnader så det var rätt så coolt att strosa omkring där. Det var lagom med folk och vi hade rätt mycket tid för utforskning så det var skönt att få göra det i lugn och ro. 
Det första jag både såg och la märke till när vi anlände på ön var den lilla fantastisk coola balkongen ;)
En annan sak jag la märke till i hela Venedig är alla broar - det fanns tok för många utav dom.
Kyrkan 'Santa Maria e San Donato' 
Det fanns även en del såna här utomhuskranar - vågade dock inte dricka, men det var nära att jag gjorde det hehe.
Ett par (?) som njuter av en mysig gondolfärd.
En annan sak jag diggade var alla kläderna som hängde på tork ute.
Strax innan vi gick tillbaka till båten satt jag och L vid vattnet på restaurangen ovanför, han avnjöt en caffe latte medan jag åt denna smörgås vars smak var lika tråkigt som den ser ut - gick ju att äta i alla fall. Annars var jag väldigt nöjd med mitt besök på ön.