Ta en ordentligt titt på denna bild. Vad är det just DU ser? Vilka känslor framkallar den hos dig? Jag personligen känner mig löjlig stolt över att ha tagit den. Det här har länge varit en dröm för mig, att resa till Egypten och både få röra och beskåda pyramiderna med mina ögon, så det var ett ganska stort ögonblick för mig. Ååh visst är det fantastisk underbar med drömmar som går i uppfyllelse?!
 
Dag nr 4 - Likt Luxor utflykten så hade jag tänkt boka även denna via ving, den skulle kosta mig ca 2 500 kr för oss både. Men sen så började jag tänka om haha, till slut så chansade jag med en bokning via tripadvisor för 857 kr för oss både. Och jag måste säga att vi hade en fantastisk underbar utflykt, och vet inte riktigt hur det hade kunnat bli bättre... eller ja med en skönare buss kanske. Men eeh vi överlevde, och fick en fantastisk upplevelse med en härlig guide och ett skönt gäng. Som sagt, i år bestämmer hjärtat!
 
Det var en väldig lååång resa, bussen hämtade oss kl 02:00 och droppade av oss ca 00:30 ... Efter flera timmar anlände vi på egyptiska museet som var vårt första stopp på utflykten. Det var så himla intressant att strosa runt därinne... wow, wow, wow och WOW!! Det var samma fotoregler där som i luxor, så lämnade kameran och trodde att mobilen låg i tösens ryggsäck, men tihi fick jag. Upptäckte det strax efter att jag redan passerat säkerhetskontrollen. Så tyvärr har jag inga bilder. Köpte dock en skiva som ska innehålla en massa bilder och en film av forntidens Egypten för 200 EGP (EGP =egyptiska pund) som blir lite över 100 svenska kr.
 
Efter museet blev det en båttur över floden nilen. Turen ingick inte i utflykten och kostade 200 EGP för mig, N åkte gratis.
Enligt guiden bor tydligen den rika eliten i Kairo i den högsta byggnaden. Mitt emot är väl en lyxhotell har jag för mig.
Denna båt tyckte jag var såå cool, verkligen egyptisk style hehe...
Efter båtturen gav vi oss iväg till lunchstället och fick se en skymt av pyramider på vägen.
Framme i området där lunchen skulle intas, och vyn av pyramiderna följde med oss ända in i matsalen.
Lunchbuffén - gillade den stark. Även N som knappt äter här, hittade några bitar hon njöt av. Och då är ungen väldigt kräsen.
Äntligen framme! Innan dess gjorde vi ett stopp på en papyrus fabrik, gick ut ganska snabbt då vi redan hade hunnit besöka en.
Biljetten! Både entrén på museet och pyramiderna, lunchen (exklusiv drinkar) ingick i utflyktspriset. På skylten utanför stod det något om fotoregler, men stoppade snabbt ner den i tösens ryggsäck strax innan säkerhetskontrollen, jag var helt enkelt redo att övernatta på egyptisk fängelse, haha jag orkar inte. Frågade dock guiden som försäkrade mig om att man visst fick ha med sig sin kamera.
Medan N höll på att springa omkring hos dom andra, så stannade jag upp en stund och tog in det faktum att jag nu verkligen stod där.
Alltså det var verkligen att stiga in i en annan värld. Dessutom var säljarna där rätt lyhörda och mindre påstrida.
För 200 EGP kunde man ta sig till denna vyn med hästvagn. Och självklart betalade jag, våra lata arsle hade nog inte orkat gå...
Känns extra kul att jag blev mamma under början av föregående årtionde och att vi nu påbörjar det nya decenniet med ett spännande reseäventyr tillsammans. Och tänk så mycket kul vi har fått vara med om. Och många många fler äventyr ska det bli.
Jag säger då det 20 20 livet är underbart..... haha S påbörjade skiten sen så ska jag som vanligt ta allting till nya höjder lol.
Jag diggar den här bilden ;)
Och så hade vi turen att både få gå in och fota i graven här helt gratis hehe.
Det var så trångt därinne och lite svårt att andas att N med flera klättrade snabbt upp igen. Jag fortsatte hela vägen. 
Åh det var så häftigt att få uppleva det, wow. 
Puss på dig min fina sphinx <3
 En sista bild innan vi vinkade adjö till pyramiderna.
 
Ett sista stopp på ett parfymeri strax innan vi tog bussen tillbaka till Hurghada. En häftig upplevelse till dröm som blivit sann. 
 
S

Alltså wow livet 2020 säger ju det 😍😍❤️😌

Svar: 20 20 tänker leva skiten ur livet haha
Vanissa Julclaude

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress