Dag nr 6 - dagen bjöd på ett riktigt fartfyllt äventyr. Vilken dag, ååh så roligt vi hade. Kl 14 väntade en jeep på oss utanför hotellet och vi lämnades tillbaka på hotellet vid 20 tiden. Utflykten köptes även denna via tripadvisor och kostade 458 kr för både N och mig.

Här är vi alla redo för hela 40 minuters åktur med våra quadcyklar i öknen. Utrustningen: vi fick låna hjälmarna utan extra kostnad, ögonskyddet kostade 20 EGP att låna och sjalarna köpte vi för 40 EGP. Så totalt 120 EGP för oss både. Det var så himla kul att köra quadcykeln ute i öknen, wow. Haha mitt i körningen frågar N mig: ''mamma är du trött ?''  Varpå jag svarar nej. Och hon ba: '' GASA PÅ! '' och strax efter det hör jag henne säga för sig själv: ''Aah livet är SÅ underbar!’’ Där och då log jag för mig själv och ropade 20 20!!

Grejen är att jag har en underbar tacksamhetsapp i mobilen, då och då poppar det upp inspirerande citat som har med tacksamhet med att göra, ibland är det tänkvärda frågor och man kan skriva ner saker som gjort en glad/tacksam under dagarna om man vill. Så strax efter det så började jag bli mer medveten över allt jag har och därmed kände mig ännu mer tacksam över det. Innan jag visste ordet av, började jag säga 'åh livet är underbart'. Och skiten har fastnat i min hjärna att min käft kläcker ur sig det hela tiden. Var dock helt omedveten om att jag i samband med det brukar ge ifrån mig ett visst ljud av tillfredsställelse. Så en dag sitter N och jag i soffan och jag bara känner mig så fantastisk tillfredsställd med tillvaron, att jag tar ett djupt tacksamthetsandetag följt av den där ljudet. Innan jag ens hinner säga: ’’livet är….’’ Säger N helt irriterad: ''JAA LIVET ÄR UNDERBART, jag vet det, du har sagt det hundra gånger nu.’’ Haha det var då hon gjorde mig medveten om tacksamhetsandningen jag ger ifrån mig strax innan jag säger meningen…..

Efter att ha åkt quadcykeln, körde vi tillbaka till garaget och lämnade av fyrhjulingarna. Sedan satte vi oss i jeepen som körde oss hit mitt bland alla dessa höga berg. Vyn där var helt magisk vacker. Vi fick klättra högt upp på ett berg. Bilden är tagen uppe på berget.
N och några till valde att stanna kvar i bilen som körde runt och väntade på oss på andra sidan. Åh såå stolt jag kände mig över att ha nått toppen. Vi klättrade sedan ner fram till stenarna, för att sedan springa ner. Fick en massa sand i skorna men ack så roligt det var. 
Att beskåda denna vyn från berget, fick mig verkligen att känna mig ’on top of the world här’ riktigt underbar känsla.
Strax efter det kördes vi vidare till en Beduinby som även var vår sista stopp. Vi köpte några snacks och passade på att gå på muggen.
Därefter blev det en åktur på ca 5 min i dessa. Nästan så man kände sig som i filmen - Mad Max: Furry Road. Så häftigt!
Vi fick även bevittna hur en talangfull man gjorde sandkonst i glasflaskor. Vi köpte en för 100 EGP med våra namn på.
Efter det stannade vi här och fick smaka på brödet – smakade rätt bra faktiskt.
Därefter blev det dags för en kort kamelridning….
….För att sedan sätta oss ner och vänta in kvällen. Jag gick även med på att röka vattenpipa för första gången.
Det fanns en kameraman som filmade och tog bilder på hela utflykten och man kunde köpa det hela för ca 55 euro, men jag avstod. Men när han sedan visade mig denna bild, så köpte jag den för 40 EGP. N ville rama in den, så ska leta efter en fin ram.
Och så kom kvällen och det började lysa på bergen… det var så vackert.
Det bjöds på en god buffé, mums ^^
 
Sen bjöd resten av kvällen på magdans och en man som bjöd på en riktig fantastisk show där han bokstavligen snurrdansande. Bilderna blev inte bra alls – väldigt svårt att fota rörliga bilder. Men det var väldigt fint. Att få njuta av allt detta under bar himmel, det var helt fantastiskt, nästintill magiskt vackert. Och för det priset, nej alltså denna utflykt rekommenderar jag verkligen.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress