19 januari 2020

Mini Egypt Park

Resor

Dag nr 5 - det var dags för en ännu förbokad utflykt. Vi var dock helt slutkörda efter gårdagens bussresa till Kairo att vi gav oss själva en ordentligt sovmorgon och därmed skippade frukosten. Vi vaknade upp lagom till lunchbuffén, och hade lite bråttom att äta maten, för direkt efter det gick vi ut och möte upp minibussen som körde oss till Mini Egypt Park. Det är en park där man hittar en hel del av Egyptens viktigaste sevärdheter i miniatyrform. Utflykten köptes via tripadvisor och kostade 358 kr för både N och mig.
 
Vi var dom enda minibussen plockade upp. Där har ni entrén till parken :)
Väl inne - gillade statyn och bron därborta :)
En översiktskarta av hela parken.
En överblick över hela parken. Alltså vi och en annan grupp på 4 personner var typ dom enda där. Av alla bilderna att döma när jag köpte utflykten, så trodde jag faktiskt att parken var större. Jag hade fått för mig att byggnaderna var i människostorlek. 
 Men det visade sig endast vara vinkel av bilderna som fick byggnaderna att se större ut.
Tex vinkel på denna får N att se lika lång ut som pålarna (?). I verkligheten är dom mycket mindre än henne.
Vad jag menar med ''verkligheten'' hehe....
Jag den dagen ^^
Man kunde välja att antingen gå runt själv eller med en guide som även kunde ta bilder på en. Först hade vi guiden men sen valde vi att fortsätta själva. Sammanfattningvis så tycker jag väl inte att utflykten var en höjdare. Helt ärligt så tycket vi att det var rätt tråkigt. Men om man däremot vill lära sig mer om landets olika sevärdheter, så ligger det matnyttigt information mitt emot byggnaderna. Vidare så kan det faktiskt vara ett sätt att se dom populäraste turistställen i Egypten, om man inte hinner besöka dom riktiga ställen. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress