17 januari 2020

Hurghada City tour

Resor

På dag nr 3 var vi återigen iväg på en ytterligare utflykt, en av dom som jag verkligen såg fram emot att få uppleva. Och jag måste medge att jag blev en aning besviken, jag förväntade mig att få se lite mer - att tex gå på en marknad med en massa kryddor, frukter och liknande. Men men.. för att vara helt kostnadsfritt så var den helt okej, det blev ju dessutom lite rolig shopping för vår del. 
 
Första stoppet på vår stadsrundtur var på detta parfymeri. Vi fick en ordentligt genomgång av verksamheten och fick även lukta på olika spännande dofter som var helt naturliga utan kemikalier och alkohol. Det var ett spännande stopp, men vi köpte inget med oss.
Därefter fortsatte vi för att se en annan specialitet från Egyptens historia: nämligen papyrus. Tyckte att statyerna utanför verksamheten var coola och N fick äran att agera modell. Väl därinne fick vi en genomgång av hur papyrus framställs och hur man kan skilja en äkta från en falsk sådan. Efter att ha strosa runt därinne så hittade jag papyrus med stjärntecken, om jag ville köpa alla?
Dom gick på 18 ruro per styck + 4 euro för att addera hieroglyfskrift. Bestämde mig för att köpa endast en som present till en vän och N fick äran att skriva ner namnet på ett papper. Pappret gav man sedan till kvinnorna som satt där och skrev ner namnet i dom coola skrifterna. Sedan fick N (av kvinnan som visade oss runt) ta en mindre i en annan variant som var värd 2 euro och jag skulle betala 4 euro för att hennes namn skulle skrivas ner. Men sen hämtade kvinnan hennes chef som gav mig en deal på 44 euro, så det slutade med att jag köpte 3 st och N bytte den där hon fick gratis mot hennes pappas stjärntecke, men utan namn, för ville ej betala haha.
Hur häftigt är inte hieroglyfskrift? I den långa låda ligger dom 3 st stjärntecken. En till mig, en till N och en till vännen.
Ni skulle sett hur jag log därinne när jag fick mitt haha, dessutom så lyser den i mörkret hihi...
Därefter åkte vi och såg Hurghadas största moské och fick av guiden höra mer av den religiösa kulturen i landet. Och alla vi kvinnorna i gruppen fick klä oss i såna långa klänningar innan vi fick gå in i moskén. Där har ni dess coola byggmodell.
Den i vanlig ordning detaljrika interiören.
Vår sista stopp var på Sherry Street där man fick egentid att strosa runt. Utflykten bokades via ving och kostade 0 Kr :)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress