Så jag skulle återkomma med bilder från när jag gjorde en egen hemmagjord keratinbehandling på både N och mig. Har man mig på snap så har man som sagt kunnat ta del av det hela steg för steg, jag tycker att sånt är bättre att kunna titta på än att läsa om, så tänker därmed inte skriva så mycket här. Bilden ovanför är slutresultatet av behandlingen på N. Då jag med min handväska till son inte riktigt hade möjligheten att föna och platta mitt hår ordentligt, finns inga efter bilder på mig inte. Men återigen, på snap har man ändå kunnat både följa och se händelseförloppet. Jag blev positivt överraskad av resultatet för att vara utan kemikalier. Visserligen återgick håret till sin ''vanliga form'' efter endast en tvätt, men mjukheten bestod och till min förvåning är håret lättare att reda ut nu.
Före-bilden - jag fuktade håret en aning, arbetade sedan in inpackningen / keratinen i håret, virade plastfolien runt huvudet, på med en handduk och lät det vara i ca 2 timmar för att sedan tvätta ut med schampoo och balsam. Därefter både fönades och plattades håret.
Den hemmagjorda keratin bestod av linfrögel, aloeveraolja, kokosolja och en mogen banan. Det fanns en massa bananrester i håret efter tvätten men dom ramlade ut när håret fönades. Linfrö är tydligen the shit. En kompis från nordafrika sa att det även kan användas på kroppen, nu när min far åkte ner till hemlandet fick han ta med sig lite till min mor. Alltså hon använder det överallt och det har tydligen gjort underverk att fler och fler hoppar på tåget och nu har hennes kusin i Frankrike skickat massor till henne haha.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress