När M och jag var och besökte Trädgårn visste jag att det var ett ställe L skulle uppskatta. Så jag tog med honom dit för ett par dagar sedan, men först gjorde vi ett stopp på Lina Naturreservat som ligger endast några meter från gården. Reservatet ligger nära radhusområdet Lina Hage i Södertälje. Det är väldigt lätt att hitta dit, efter svängen till Lina är det bara rakt fram som gäller. Det finns en liten parkering för ca 8 bilar direkt när man svänger in, men såg ingen busstation utanför. Men det ska gå att ta sig dit kommunalt - det blir isåfall buss med SL till radhusområdet och därifrån får man gå en liten bit, och borde vara framme mellan 20 - 30 min.
På vissa ställen var vägen inte så barnvagnsvänlig med tanke på alla stenar och liknande. Det blev ett äventyr i sig för L att styra den där vagnen, så vill man ha det smidigt är det bärsele som gäller. För min del är det nog smidigare med vagnen med tanke på att C bokstavligen kämpade sig ut ur en sån när vi lånade min brorsdotters. Han gillar helt enkelt inte att känna sig inlåst, han verkar vara en typisk skytt som gillar frihet. Där vandrande hela eldteckens trio (väduren, lejonet och skytten) på upptäcktsfärd genom reservatet.
Linasjön =)
Och nej fågeltornet är inte sne, det är liksom på egen risk när man ber herrn att knäppa en bild - men nog fick han med mig i den.  
Där fanns det gott om både hallonbuskar och blåbärsbuskar. Vi plockade och smakade ett par hallon.
Även lingon kunde man hitta där.
En larv på ett blåbärsblad.
Skrattade högt när jag läste skylten där det står att man gick in i hagen på egen risk - vi använder ofta det uttrycket i familjen.
Det visade sig att vi tog en annan väg när vi gick därifrån haha, men det var lika bra för vi hamnade precis dit vi skulle näst - Trädgårn.
För mig som alltid drömt om ett eget odlahus är det där som balsam för själen och en inspirationsboost. Jag drömmer om ett eget hus nånstans mellan staden och landet med en stor tomt att odla allt möjligt på. Med en massa fjärilar flygandes såg stället sagolikt vackert ut. Och precis som jag trodde så älskade L besöket. Det hela var en väldig trevlig och mysig utflykt som vi gärna gör om igen.
Det var nästan en självklarhet att köpa med oss dom där vindruvorna jag tyckte om sist jag var där tillsammans med M.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress