Sedan ett par månader tillbaka följer jag en kvinna på snapchat som lagar intressanta maträtter och använder sig nästan alltid av en slow cooker. Kontot är helt på arabiska och jag fattar nada när hon delar recept, men jag har ju två fullt fungerande ögon så jag använder mig utav dessa och bara tittar. En dag kom jag ihåg att jag för flera år sedan fick både en tryckkokare och en riskokare, så tog fram tryckkokaren och skulle testa att laga en av hennes grytor, men kunde inte riktigt öppna den - jag kommer tyvärr inte ihåg hur den funkar. Så jag valde att använda riskokaren istället, tyckte om resultatet så mycket att jag numera använder den till grytor.
Igår lagade jag en riktigt god kycklinggryta med okra och jordnötssmör. Den smakade nästan lika god som min extramors mat. Jag tog en bild och skickade den till brorsan och genast frågade han om jag befann mig där. Bara det i sig är ett mycket bra betyg, haha eller så kan det också bero på att jag hade tänkt åka ner till Småland i helgen för att fira henne då hon fyller år, men det blir inte av längre. Hursom har ni där ett bra tips - att använda riskokaren som en slow cooker. Tänk att jag inte kom på det tidigare... hmm.
När jag ändå var igång med att uträtta stordåd i köket, bakade jag goda och enkla frallor att avnjuta till frukost nu i helgen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress