I tisdags gjorde vi en dagsutflykt till det fantastiskt vackra Naturreservatet Stendörren i Tystberga. Tycker man om att njuta av underbar natur och vill strosa runt i skärgårdsmiljö, så tycker jag definitivt att reservatet är väl värt ett besök. Det ligger mellan Nyköping och Trosa så vi var där på ca 50 min, om ens det. Strax innan infarten till området hittar man en busshållplats, så jag gissar på att det är fullt möjligt att även ta sig dit kommunalt, för att därefter promenera i ca en halvtimme och kanske mer, till självaste Stendörren. Med tanke på den svängiga vägen (tänk en typisk landsväg med mycket grus) så skulle jag inte alls rekommendera att promenera hela sträckan, med andra ord är bil som färdmedel att föredra - vill man det trots allt, så ta med gympadojjor.
Skylten pekar mot ett spishus om man är sugen på att grilla. Jag fick syn på två stycken, men det lär finnas flera då stället är stort, vi utforskade inte ens det hela. Tar man med sig en bebis och inte orkar/vill bära runt ungen så gör man bäst i att ta med sig en bärsele.
Såå himla fint och rogivande. Det finns faktiskt en del små öar där och möjligheten att hyra kajak för att ta sig dit. 
Vi valde att slå oss ner en stund och njuta av en bit mat på en klippa med en magnifik utsikt.
Strax innan vi packade ihop för hemfärden, fick C doppa fötterna och han verkade inte glad över det, för kallt vatten antagligen.
 
Åk gärna dit, det är som sagt väl värt ett besök. Gårdagen för mig bjöd på ett besök till Kolmården, det var på tiden med tanke på hur länge sen det var sist vi var där. Nu glömde jag min kamera hemma men ett par mobilbilder ska jag nog kunna bjuda er på.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress