'Det finns inga problem, bara lösningar' och att 'det alltid finns en anledning att fira' är liksom mina motto som förälder, det är meningar N hör heeeela tiden. Men det räcker ju inte enbart med att klämma ur sig en massa, eftersom att barn gör som man gör och inte som man säger, därmed blir det nödvändig att 'walk the talk'. N må vara definitionen av 'pappas flicka' men sättet hon tänker, uttrycker sig och stundvis beter sig, kommer definitivt från mig. En dag hamnade hon i tjafs med S och vet inte vad han sa till henne men ur hennes mun kom det: ''Jag bryr mig inte, som mamma säger: i min värld lyser alltid solen'' haha jag log för mig själv. Det roliga är ju att hon brukar bli irriterad på mig när jag säger så, ofta efter att hon stört sig på att jag har solglasögon på mig när solen inte skiner eller dagarna jag vaknar upp helt hög på livet (vilket händer jämt) och jag då går runt och dansar i lyan, och bara mumlar för mig själv att jag älskar livet, det är så underbart. Då stör hon sig och jag brukar då säga: 'jag är ledsen att livet inte är underbart för dig denna dag, men i min värld lyser alltid solen - därmed har jag all anledning att fira livet som är så fantastiskt underbart mot mig'. 
 
Bor man med en livsnjutare så får man inte enbart stå ut med att höra men även vara med och fira allt möjligt. Dagen hon hade skolavslutning hade jag gått ner till bageriet och köpt en godsak. Så fort hon anlände hem blev det att fira på balkongen med en av vinerna jag fick från A. Ni skulle bara veta hur många gånger jag den här sommaren suttit där och smuttat i mig mina viner. Mina grannar måste ju tro att jag är värsta alkisen, det är så roligt vad vår fantasifulla människohjärna kan anta. Det bästa hade ju varit om någon av dom anmälde mig, för att bara få veta att jag inte ens dricker alkohol, haha så vansinnigt roligt det hade varit.
Den dagen gjorde vi även egna köttbullar med kokosgrädde och N fick göra potatismosen helt själv.
Synd att ungen inte ens vill smaka avokado, den kombinationen ååh där missade hon verkligen något.
Vi har även varit på en hel del promenader runt vår centrum, numera tycker hon att jag går som en snigel och vill inte längre följa med på promenad. Förut klagades det på att jag gick alldeles för fort men nu är man tydligen lika seg som en sengångare haha.
Dessa promenader har ofta bjudit på lugna pauser där vi njutit av god hämtmat.
Ännu mer balkonghäng med godsaker från bageriet. Jag har dessa månader njutit av en massa hämtmat och restaurangbesök men även mängder av olika bär och frukter och sallader i massor. Eldplutten får verkligen smaka på allt möjligt, förhoppningsvis blir det inte en till matkräsen unge. Det hade varit roligt att faktiskt ha att göra med en som gladeligen vill utmana sina smaklökar.
 
För övrigt är N lite av en tråkmåns den här sommaren och vill helst sitta bänkad framför mobilen och spela roblox. Jag har heller inte varit poppis då jag införde skärmtid där hon får nyttja av mobilen under fyra timmar dagligen. Hon hade fått skriva ner vad hon ville göra, men kom inte på ett skit och ratad allt jag föreslagit. Att resa är väl det enda hon hade velat, men även hon förstår att det inte hade varit så skojigt just nu. Nästa månad blir hon hela 10 år, sedan förra året har jag sett fram emot det och velat fira henne stort, men det blir inget kalas. Med tanke på coronapaniken omgivningen har tvivlar jag på att dom hon ville bjuda överhuvudtaget skulle dyka upp. Istället blir det bara hon och jag, något jag faktiskt ser fram emot för det kan vara sista gången på länge som vi kan fira på tu man hand. Har bokat en hotellnatt så hon kan få hotellfrukost dagen i ära, därefter har jag inte riktigt bestämt mig för vad vi mer ska hitta på, men något kul lär vi väl komma överrens om. Har för mig att hon senare ska firas med grillning av S och hans släkt.
ExklusivaMoi

Åååh har vinerna vara OK?? Fördelen med alkoholfritt är att barn också få vara med i firandet =D... med lite mer vuxnare och finare stil än om det hade varit läsk liksom! Inte för att vara fördomsaktigt med oftast har pojkar varit mer matglada än tjejer *S* Annars få du köra som min farsa gjorde: Ät och vara tyst eller så för du svälta!

Svar: Underbart, tack fina du! Men verkligen, lite guldkant på tillvaron för lilla damen 🥳. Säger ju jämt att hon får äta det som serveras, ord som jag numera själv får svälja när jag vill ha annat än det jag serverat Haha
Vanissa Julclaude

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress