För ett par månader sedan hade jag sporadisk kontakt med en bekant från en svunnen tid, angående ett ämne som var av stort intresse för mig. Och människan var den bland mina kontakter jag visste hade både viljan och förmågan att göra detta möjligt för mig. Det hela rann dock ut i sanden, då jag efter att 'helt utan kompromiss' börjat lyda hjärtats stundvis helt ologiska önskemål, mer eller mindre tvingades att distansera mig. Ett beslut som hjärnan skarpt ogillade, medan hjärtat verkade vara nöjd med valet. Sedan kom det pö om pö saker till min kännedom som satte mig helt ur balans. När sinnet just då tror sig med säkerhet ha rätt, ännu en gång fördömer det hela och periodvis vägrar släppa melodin i hjärnan, samtidigt som hjärtat envisas med att valet visst fortfarande är rätt... trots allt. Alltså ni kan inte föreställa er hur korkad jag kände mig. För det skulle det krävas av mig att sluta skriva det här i gåtor.
 
Men i alla fall jag valde att följa hjärtat och därmed släppte det hela. Hade faktiskt glömt bort det, ja fram tills i söndags. Efter min morgonmeditation ligger jag i sängen och 'minding my own business' när någon försöker få tag i mig. Jag hade långt innan resan bokade jobbpass den helgen och kände bara att jag inte ville hinna klämma in ett möte innan dess. Dessutom försökte hjärnan göra mig påmind av det hela, men i år är det helt och hållet hjärtat som bestämmer. Så jag klev upp, satte på mig ett ansikte och gav mig iväg till mötet. Om det är en sak jag lärt mig sedan jag började vända mig inåt, är att absolut inte grubbla över spillt mjölk. Det är ofta för ens eget bästa. Numera är jag inte fäst över det önskade resultatet, utan jag är öppen för något ännu bättre. Så när det inte blir som jag föreställt/önskat mig så vet jag att något ännu bättre än det jag velat ha väntar runt hörnet och det i rätt tidpunkt, som nu.
 
Jag väl på jobbet i söndags efter mötet. Fotot togs av kollegan A på den gemensamma terrass.
 
Jag har inte glömt bort sammanfattningsinlägget av den senaste resa, behöver ha gott om tid att sätta mig ner och skriva inlägget. Håll utkik så lär det dyka upp i veckan. Jag behövde bocka av tidigare bokade jobbpass och har nu ytterliggare några på lager, och har även börjat måla tavlor igen. Och dessutom ska jag snart ut och resa igen, så gör nog rätt i att dryga ut kassan lite extra.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress