2 februari 2020

Let's travel the world

Resor

Häromveckan var jag i tel med F och påmindes om att jag år 2015 när jag började resa, var tydligen min önskemål att resa två gånger i månaden, alltså varannan helg och då främst weekendresor. Något jag helt och hållet hade glömt bort, tills hon tog upp det och därmed blåste liv i det. Nu vill jag ju verkligen resa massor, men tror inte jag hade pallat göra det två gånger i månaden. Däremot hade jag gärna velat resa minst fyra gånger årligen, typ en gång varje årstid. År 2018 reste jag faktiskt fyra gånger -  Playa De Palma, Spanien i mars; Sopot, Polen i april; Sunny beach, Bulgarien i juni och Madeira, Portugal i december. Min allra högsta dröm är dock att resa jorden runt i hela 365 dagar. Läste om ett par som gjorde det, ååh nästan så jag blev avis. Men jag vet att jag en vacker dag kommer att ge mig iväg på detta äventyr. Vissa samlar på märkesväskor, skor, kläder m.m ... och jag önskar samla länder, städer, upplevelser och framförallt ovärderliga minnen att bära på ålderns höst. Jag vill ta mig till jordens alla hörn och uppleva allt det vackra och mindre vackra med vårt magiska hem. Jag har nu varit i totalt 14 länder (varav 2 utav dom har jag varit två gånger) och många många fler ska det bli. I slutet av februari ska jag till mitt 15e och N till sitt 8e. Och eventuellt ska jag återvända till ett i april.
 
Nästa resa bär det av till St Paul's Bay i Malta. Valde detta hotell på grund av utsikten från taket, men vi lär väl som vanligt knappt hänga på hotellet då jag troligtvis lär förboka 1-2 utflykter så det spelar inte så stor roll. Ser dock fram emot att bo granne med havet :)
Och eventuellt ska jag återvända till Turkiet. Resan är som ni kan se redan bokad men chansen är stor att den avbokas. När jag reste hem därifrån förra året, så önskade jag återvända för att sedan dra vidare på en 3-dagarsresa till Kappadokien som är av Unesco utnämnt till världsarv och helst då också bocka av en luftballongtur över landskapet. Det verkar dock som om företaget jag hittat bara hämtar upp från Atalya och det redan vid 06 tiden. Så ska kolla upp möjligheten med transport mellan dessa två ställen. Är det för krångligt så lär jag tyvärr tvingas att avboka resan, och får då helt enkelt planera om den en annan gång. 
Amanda (Swedish Passport)

Åh, det är ju verkligen så himla fantastiskt att drömma om resor! Det där hotellet såg ju verkligen inte dumt ut, trodde först det var en båt med tanke på utsikten ;)

Svar: Då är vi två, jag trodde det också först haha ;)
Vanissa Julclaude

Emma Engström

Men gud, exakt till det hotellet i Turkiet var jag förra året i september faktiskt! :D <3

Svar: Vad kul! Blev helt såld i det bohemiska stilen hehe :)
Vanissa Julclaude

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress