26 september 2019

Augustis festligheter

Äventyr

Herregud, shit jag bara försvann härifrån ju haha. Det är liksom nackdelen med att ta "lite ledig" från bloggen. Hinner man dessutom utveckla bloggtorka i processen, så kommer man på sig själv med att knappt orka logga in ens. Det roliga är ju ändå att jag samma dag som jag publicerade det senaste inlägget, började förbereda detta inlägg med att lägga upp dessa bilder som verkade vilja ta tusen år. Frustrerande nog fortsatte det att strula med uppladdningen, så sen dess har det bara inte blivit av. Vi har även hunnit gå in i en helt ny månad som nu börjar gå mot sin slut. Men om vi backar bandet lite, till augusti - en månad som bjöd på en del firande.
 
Först ut var tösens kalas. Tänk er att jag nu är mor till en 9 åring, helt otroligt haha. Vi hade ett litet kalas hemma där hennes vänner och några av hennes kusiner var närvarande. Jag höll det rätt enkelt och bjöd på korv med bröd och lite annat gottigheter. 
Efter att ha ätit och sjungit för N, tog alla varsin sån här som bestod av: en canvasduk, en palett och en målarförkläde.
Vi alla gav oss ut och målade, Jag handledde det hela och kände mig som värsta proffsen heheh.
Jag är inte en sån där ''lektant'', väldigt långt ifrån, blir lätt uttråkad och dessutom brukar jag inte palla med att höra en massa gapande och skrikande ungar. Undviker att hänga där massa barn hänger, om jag nu inte måste så att säga. Så att sysselsätta alla med en aktivitet som även jag kunde njuta av var perfekt - det gick hem hos alla och det var faktiskt väldigt roligt att se alla ha så roligt.  Jag fick inte ens panik när dom sprang runt efter varandra och kletade ner varandras händer, jag till och med joinade dom.
Förutom den egenmålade tavla, målarförkläden och paletten, så fick dom alla en extra canvasduk och två akrylfärger med sig hem ;) En liten goodiebag från N till gästerna som tack för att dom kom och firade henne. Med tanke på hur fina presenter hon fick, kändes det extra kul för N att även gästerna fick med sig något hem. Av mig fick hon en ny telefon och en innestående weekendresa.
 
Sen blev det min knäppis tur att fylla hela 40 år. Ta mig på orden när jag säger att jag planerade hans dag in i minsta detalj och hade tänkt börja firandet kvällen innan. Men sen fick jag damp på fanskapet, kände mig så trött på honom och meddelade att jag just då inte alls ville se honom. Människan dök ändå upp den kvällen, det tog hus i helvete och jag avbokade allt, förutom spa:et då kl var för sent. På själva dagen, efter ett långt samtal så gav jag med mig och följde med till spa:et, det var ju ändå redan betald så.
Vi hade en egen relaxavdelning i 1,5 h, eftersom vi var lite tidiga så fick vi en extra halvtimme.
Det blev trots allt ändå en trevlig kväll och en välbehövlig sådan.
Efter spa:et njöt vi av en varsin ramen, innan vi slutligen vände hem och han fick lite födelsedagsmys. Som present gav jag honom en längre weekendresa, som nu närmar sig med stormsteg och två förbokade utflykter. Planerar dessutom att göra om allting som var tänkt och fira om honom. Han kan vara väldigt underbar, men ibland så kan han verkligen konsten att driva mig till vansinne. Som idag så fick jag hem ett blombud från honom, för att jag är smått irriterad på honom. Känner till alla dessa svårigheter sedan innan och har haft en tålamod som jag inte ens visste existerade, men när situationen ständigt upprepar sig, ja då tappar jag det helt.
 
Sist men inte minst så kom bröllopet. Jag som inte alls har behövt stressa något på väldigt länge, hittade mig själv sönderstressad den kvällen. Vet att L tyckte att jag borde ha tackat nej att stå utanför dörren och välkomna gästerna, men tänkte: ''hur svårt kan det vara?'' Som tur är, hade jag hjälp av tre underbara tjejer som eskorterade gästerna till sina platser. Saken är den att gästlistan var för fullt, så vissa skulle inte få sittplatser. Gjorde mitt allra bästa med namnplaceringar. För det första, var dom flesta väldigt sena, vilket ju är vanligt för afrikanska fester men finns ju alltid några som kommer i tid. När jag tog upp taxin där på morgonen och började fixa tillsammans med folk där, så saknades en massa av tallrikarna som hyrdes, resten kom inte förrens 20 min innan festen skulle börja. Där började jag stressa. Sen vägrade vissa sätta sig där jag placerade dom, för dom inte hamnade tillsammans med deras bekant, vissa med endast +1 på listan, tog med sig +2,3 ,4. De unga tjejerna som hjälpte mig var helt slutkörda, N hängde med dom och tyckte det var skitkul, haha skitunge. De som inte fick sittplatser anlände innan vissa som fick och det blev så himla koatisk. Hon som ledde festen pratade på ett språk jag tyvärr inte förstår mycket av. Så serveringspersonalen som betalades extra för servera gästerna, gjorde knappt ett skit då dom inte förstod något. Brudens morsa var sur över det och jag fick ta över. Hittade mig själv med att springa fram och tillbaka. Helt plöstigt hittade jag mig själv ansvarig för festen. Kände mig så sönderstressad så ni kan ni inte förstå - men gjorde mitt bästa och klarade det med bravur. För förutom den biten så gick det skitbra. I taxin på väg hem så kände jag mig stolt över mig själv och min insats. Dagen efter så hände det tråkiga, tyvärr började huden att krångla och ett nytt skov var ett faktum.
 
Som tur är, så är jag väldigt påläst och vet exakt vad som funkar på mig, så har skiten under kontroll nu. Dock ledde det hela till mer tråkigheter, som jag försvånansvärt nog tog med lättnad. Blev ju givetvis ledsen också, men mest lättad av någon konstig anledning. Tänker så att det nog var bäst så. Gav mig själv lite tid att bara vara, så tackade nej till jobb och var hemma halva denna månad. Eller ja, var istället iväg på roligare ''jobb'' ... något som jag alltid velat göra dessutom och så fick jag träffa helt fina människor.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress