5 november 2019

Trasdockans dag 2019

Event

Lite ''hundra år senare'' vibbar på detta inlägg, men bättre sent än aldrig. Har varit lite off gällande event i år, tackade nej till en del och inte heller haft möjlighet att närvara på vissa. Ibland så hinner man ju inte riktigt med allting man vill. Nu när jag mer eller mindre är tillbaka och dessutom gått igenom alla bilderna i kameran, så tyckte jag att detta event och föreningens arbete är alldeles för viktigt för att inte uppmärksammas.  Eventet ägde rum den 1 september i Volvo Studio Stockholm och hade anordnats av Atsub och Erwik Communication. Det bjöds på proteinbarns, dryck, snacks, musik, skrattyoga och aktiviteter för stora och mindre.
 
''Föreningen Anhöriga till sexuellt utnyttjade barn har funnits sedan 1993. Grundaren Birgitta Holmberg startade upp föreningen då hon insåg hur lite stöd som faktiskt fanns för anhöriga till utsatta barn i samhället. Stödverksamheten började med en telefon i en källare och har utvecklats till den verksamhet den är idag. Med fokus på att stötta anhöriga och deras barn men även ungdomar och unga vuxna som varit utsatta.Tio år senare startade hon manifestationen Trasdockans dag då det blev tydligt att föräldrars rätt till sina barn vägde större än barnens trygghet. Trasdockan reste då på turné över hela landet och lyssnade på barnens berättelser innan trasdockan hade sin slutdestination i Stockholm. Birgitta Holmberg tilldelades år 2012 Stenbecks stipendium ”101 hjältar” för sitt engagemang för barn och ungdomar som utsatts för sexualbrott.''  Mer om Trasdockan kan ni läsa om här!
Musik av bland annat Sebastian Rydgren och Raven Reii. 
Under kvällen kunde man stödja föreningen genom att köpa olika saker.  
Jag köpte med mig boken och armbandet som jag bär med stolthet.
 
Apropå event så tyckte jag det var på tiden att få inbjudan via posten. Det var en förväntansfull mor och dotter duo som befann sig på Stockholm Waterfront den 27 oktober - mer om eventet i bloggen inom kort.
När vi ändå är inne på saker som hänt - kollar ni noga så ser man lite av mitt huvud bakom tjejen här. Det här har tydligen gått på tv men då jag knappt kollar på tv så har jag inte sett den. Men hörde från brorsan och S som hade känt igen mig. Men det var väldigt kul att spela in, jag har vid det här laget hunnit vara med i några inspelningar. Lilla N har också varit med, bland annat en reklam för Lidl och i en tv-serie som även jag fick förfrågan att vara med. Haha hade jag vetat så hade jag ''satt på mig ett ansikte'' innan, lämnade dock hemmet väldigt tidigt och skulle ju bara vara där med N. Så det lär bli intressant att se slutresultaten, haha herregud! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress