3 november 2019

Isola di Burano

Resor

Efter besöket på första ön Murano fortsatte färden mot den andra ön Burano. Den var faktiskt min favorit utav alla tre öarna. Likt den första ön hade även denna färgglada byggnader, dock var färgerna fler i antal och djupare än på den första. Det var som att resa bak i tiden och hamna i en sagolik stad vars regnbågsfärgade byggnader, är fulla av liv och historia som får en på en mycket glatt humör. 
Bland det första jag fick syn på när jag steg av båten. Haha jag började genast att le för mig själv ;)
Här var det mer liv, med många butiker, restauranger och så människor. Och så härlig väder på det!
Det här söta äldre paret fick min själ att le stort :)
Vi kände oss hungriga och bestämde oss att det var dags för en bit mat. Efter några minuters velande på grund av många valmöjligheter bland menyn, gick vi med på servitrisens förslag av dagens rätt - en JÄTTESTOR fisk med en utsökt sallad.
Vi både blev besvikna över storleken på fisken, det var nog bara sättet han beskrev den på. Salladen smakade ingen vidare, fisken däremot var väldig god men inte lika god som det kostade. Jag drack sprite och L vatten och det hela gick på strax under 50 euro. 
 Alltså jag bara älskade det faktum att man i hela Venedig kunde hitta kläder som hängde ute på tork. 
Och så min favoritstund där jag tar ett djup andetag, ser mig omkring och känner tacksamheten över allt jag får uppleva.
Besöket avslutades med att njuta av glass där jag satt vid en staty och bara betraktade alla färgglada byggnader en sista gång. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress