Vi är nu inne på tredje dagen sedan vi kom tillbaka från vår fantastiska resa. Vi befann oss som sagt i Side i Turkiet och bodde på Sunwing Side Beach. Som ni kanske redan märkt vid det här laget så reser vi helst med Ving, gillar deras hotellkoncept något starkt, även om det inte är alltid jag bor på just deras egna hotell. Jag har bott på en av deras Sunprime i en Junior Suite med en stor terass tillsammans med L, det gillade vi starkt, särskilt den sköna sängen. Just nu är jag väldigt nyfiken på deras nya tillskott vid namn Cook's Club, även det ett vuxenhotell - diggar inredningen något enormt mycket och ja hela konceptet, det är som gjord för just mig.  
 
Den här gången fick vi förmånen att för första gången bo på en av deras Sunwing, tydligen en av de bästa familjehotellern som finns, och just det vi bodde på vann ju det stora Barnsemesterpriset 2019 för bästa familjehotell i Turkiet. För övrigt så vinner ju det konceptet jämt, typ varje år. Så ville verkligen uppleva det själv, därav får det ett eget långt inlägg. Och ja jag måste nog utan tvekan medge att priset är välförtjänt, trots att Sunwing Side Beach enligt mig ligger mitt i ingenstans så verkar ändå hotellet vara överallt, för det syns på väldigt långt avstånd. Vart jag än vände mig när jag strosade runt, så fick man syn på det. Och när jag tänker efter, är nog läget en av anledningen till att allting inne på hotellet verkar vara uträknat in i minsta detalj. Där finns det ALLTING.
 
Låt oss ta en liten runda på hela hotellet - vi börjar med lägenheten.
En riktig skön säng, nästan lika skön som den på deras Sunprime, men fan vad man sover otroligt gott.
Smarta förvaringar och massor av dom, lite här och där i lägenheten.
Det här gillade jag inte alls. Ett stort minus där, vi hade ett sovrum så ser ingen anledning att bädda soffan som en säng. Tanken är ju att sitta där och umgås, inte sova. Även vår nyvunna resekompis T som bodde själv i en tvårumslägenhet fick en del av soffan bäddad exakt likadan. Man ba: wtf, hade gärna velat höra förklaringen bakom tanken. För då kanske, bara kanske, hade jag förstått hela idén.
Jag och min mun som aldrig tycks vilja bära en kalsong påpekade det givetvis till städaren redan på första dagen, och hon gjorde om.
Det såg ju genast mycket trevligare ut.
Diggade kaklet i badrummet och att hela duschväggen var täckt. Förstår inte riktigt trenden med halva duschväggar, finner det väldigt irriterande med vatten som stänker ut på golvet. Som tur är, slapp vi det, för den här gången.
Titta noga i spegeln, ännu fler förvaringar. Som sagt där fanns en massa förvaringar lite här och där.
Vi hade en rätt stor balkong med utsikt mot trädgården. Då vi var ute jämt, fick vi tyvärr inte chansen att vistas på den.
Därnere hittar man alltifrån, gym, spa, frisör, konferensrum, ''supermarket'', souveniraffär, andra affärer, spelrum och ett och annat.
Skylten längs ut där till höger pekar på ett bagagerum, och för att vara ett så stort hotell är storleken på rummet ett skämt.
Enligt dom flesta barnen är maskotarna Lollo & Bernie en av det bästa med att bo på en Sunwing. Alltså ni skulle se hur galna barnen är i dom, särskilt dom allra minsta. Där lyckades dom verkligen, även en så stor mamma som min tös är helt betuttad i dom.
En show room - där har vi hängt en hel del på kvällarna. De har en massa underhållning för både barnen och vuxna.
N ska alltid envisas med att vara med på alla bilder haha. Men gillade att showrummet låg till anslutning till baren. Man kunde sätta sig där med en drink i handen och njuta av showen. På sofforna kunde man hitta ett gäng män med drinkar och njuta av sporttittande.
Ååh jag bokstavligen förälskade mig i denna gågång - så fin.
En av det bästa där i Side är deras färskpressade apelsinjuice, som man kunde köpa lite här och där.
Så vackert. Verkligen en familjevänlig lägenhetshotell vars design är uträknat in i minsta detalj.
Jag är inte en sån där som strävar efter att ha all inclusive på resan, faktum är att jag helst inte vill ha det. Jag föredrar att äta runt på olika restauranger. Men frukostbuffé är något jag gärna vill börja min morgon med. Och en god sådan hade dom faktiskt, dock inte wow god. Vissa saker, som bacon hade dom bara då och då. Haha jag som ääälskar bacon tyckte faktiskt det var helt okej.
Förutom att dom hade några färska kryddor vid själva buffén så älskade jag denna kryddiga hörna.
 
För och nackdelar med att bo på Sunwing Side Beach , enligt mig då.
 
+ Olika lägenhetsalternativ med sköna sängar: vare sig man reser helt ensam, med endast ett barn, med en massa ungar, med en bebis eller har funktionsnedsättning, så har dom olika lägenhetsalternativ som passar alla. Och sängarna är så sköna att man sover så gott och det inger en känsla att man verkligen är på semester och sover på en madrass av god kvalitet. Så ett jäkla stort plus där.
 
+ Barnen under 12 år äter gratis: det här tyckte jag personligen var jättebra. Dagarna jag valde att äta på hotellet så behövde jag bara betala för mig själv och N åt gratis. De har något som kallas för 'Lollo & Bernie buffé' som barn under 12 år får äta gratis när du som vuxen betalar för en maträtt. Det var dessutom olika maträtter och hon fick äta hur mycket hon ville hehe. 
 
+ Gratis transfer till och från stranden: även om stranden ligger endast 500 m från hotellet och man därmed bor granne med den, så erbjuder hotellet gratis transfer. Vilket är väldigt bra om man på grund av olika anledningar inte kan ta sig dit på egen hand. 
 
+ All inclusive mot tillägg: vad jag förstått, till skillnad från mig så strävar många, särskilt dom med barn att helst ha all inclusive. Och hotellet erbjuder det mot ett tillägg, givetvis gratis för barnen under 12 år när man som vuxen betalar.
 
+ Skandinavisk barnklubb med Lollo & Bernie: efter vår förra resa till Bulgarien, där den internationella barnklubben gick hem hos N. Så rekommenderar jag verkligen att man som förälder väljer ett hotell med en barnklubb när man reser med barnen. Och på Sunwing har dom en med Lollo & Bernie där personalen pratar något av de skandinaviska språken. 
 
+ Charge card: man tar inte betalt på hotellet med detsamma, istället får man en såkallad charge card som man ger varje gång, man köper något. När man senare checkar ut så betalar man hela skulden. Vill man inte vänta till utcheckningsdagen så kan man betala av summan precis när man önskar det. Detta tyckte jag var både bra och dåligt, tar upp det dåliga på minus listan.
 
+ Aktiviteter och underhållning: det erbjuds en massa olika aktiviteter och underhållning. Så alla oavsett målgrupp, de allra minsta, dom mellan barnen, vuxna, träningsfreaks, spelberoende barn, den utseendefixerande, livsnjutaren - ja alla hittar sin grej där.
 
+ Gratis wifi på hela hotellet: detta är något jag kommit att uppskatta mer och mer. På vissa hotell får man ju betala och på vissa ingår wifi bara på lobbyn. Så man blir ju glad, och även dom restaurangerna vi åt på därute erbjöd gratis wifi. 
 
 
- Läget: hotellet ligger som sagt mitt i ingenstans. Knappt en halvtimmes promenad längs stranden så hittar man en helt ny värld. Hade jag inte åkt parasailing så hade jag inte sett det och därmed kanske missat alla roliga utflykter vi kunde göra på egen hand. Tycker dock att dom kompenserade läget med att det finns precis allting därinne på hotellet. Vissa som jag pratade med hade ju inte ens lämnat hotellet en enda dag, helt självmant ska det påpekas. Så för många som bara vill sola och bada är det perfekt. Är man mer äventyrlig av sig och vill se allting men inte orkar gå, kan det vara ett problem. Och andra sidan finns ju något som heter taxi.
 
- Charge card: yes det här kortet ser jag som både en för och nackdel. Nackdelen är att det är lätt att tappa räkningen när man ständigt får ''betala med det''. Det kan bli en chock sen, när det väl är dags att betala av hela summan. Man får dock ett kvitto varje gång man betalar med det, så man kan hålla koll. Och som skrivet ovanför så kan man ju välja att betala av hela summan i receptionen, precis när man önskar det. Något jag valde att göra, betalade efter typ varannan dag. Ville inte få en chock haha.
 
Relaterade inlägg till resan: Dag 1, Dag 2, KülliyemoskéDag 3, Dag 4, Dag 5, Apollotemplet, Dag 6Dag 7, Parasailing. 
Netti Starby

Vilket fint hotell ni bodde på och dit vill jag också resa någon gång. Kul att du delar med dig och så många bra fördelar! :-D Kramis

Emma Engström

Alla plus låter ju verkligen toppen! Blir så sugen på att resa :D

Ullie

men alltså det verkar otroligt fint o fräscht så .
men soffan håller ja med om för det är ju där de vyxna sitter efter att barnen lagt sej om man inte är på balkongen men lite tv kanske innan.. va ju minus

men tack ja som sagt man plockar väl undan just där man tar kort fniss

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress