12 juli 2019

Lugnet i Småland

Resor

Hello you! Long time no see! På grund av tidsbrist, trötthet och ren och skär lathet, har jag mer eller mindre medvetet hållit mig borta härifrån nu. Men nu är jag tillbaka, dock tillfälligt, eftersom att denna månad är helt fullspäckad. Men i alla fall, så spenderade N och jag sista veckan i juni i Oskarshamn i Småland. Jag hade planerat att semestra ordentligt, bland annat ett besök i Kalmar med hotellövernattning. Men resan blev inte riktigt så som jag hade föreställt mig. Tröttheten slog mig som en käftsmäll att jag knappt gjorde något annat än att äta och titta på TV. Ohja Gud vad jag åt, F tog så bra hand om mig som vanligt och gjorde så god mat från Elfenbenskusten. Förutom tröttheten så hade vi det faktiskt riktigt trevligt och jag bara älskar lugnet där. Så himla fridfullt!
 
Resan började tidigt på en tisdag där vi tog tåget till Linköping, där vi åt en snabb frulle och bytte till ett tåg mot Västervik. 
Väl i Västervik strosade vi runt en stund innan vi tog bussen till vår slutliga destination.
Äntliga framme till vår slutdestination - Oskarshamn. Knappt så jag kände igen stället, kändes som hundra år sedan man var där. 
Lite kul att deras nya hem log nära min gamla skolan. I den där konsertsalen hängde jag en hel del då jag gick estetisk programmet. 
Framsidan. Känns som det har gjorts om, minns inte så mycket. Men det var kul att gå förbi där tillsammans med N.
Jag lät inte tröttheten att ta över helt och hållet, ett par promenader med N bockade vi av.
Och även ett besök till Döderhultarmuseet blev det. 
Väldigt intressant! Mitt emot museet fanns ett äventyrsrum som såg väldigt spännande ut, men vi kom precis när det skulle stängas. 
Vi tog bussen till Högsby där vi strosade runt och åt på pizzerian ovanför.
I busstationen där, hängde man en hel del när man tog bussen hem till Ruda. Synd att vi inte hann dit, men N har varit där som bebis.
En snabb visit på bibblan gjorde vi med. Haha jag har fortfarande kvar mitt lånekort ;)
Spenderade en hel del söndagar i denna kyrka under en period, även skolavslutningar hölls där.
Så skönt att vara omgiven av en massa träd och skog. Jag verkligen älskar naturen där, särskilt när man åker buss/bil.
Lördagen åkte vi hem och N åkte då raka vägen till S, där hon är månaden ut.
 
För övrigt har jag det fullspäckad just nu med planeringen till bröllopsdekorationen, så har typ bara jobbat. Förra helgen började jag må illa, att jag tvingades lämna återbud på S födelsedagsfirande. Trots omständigheterna tyckte jag att jag mådde rätt skapligt ändå. Men i måndags åkte jag in för ett VUL och fick då både ett bra och mindre bra besked. När jag väl kom hem, var jag i tel med S och så dök L upp trots att jag inte riktigt hade lust att se honom. I tisdags när mina nerver hade lagt sig så hade vi faktiskt en riktigt trevlig dag, vi åkte och handlade, tränade tillsammans och L lagade hans goda köttfärsslimpa, det fanns till och med en blombukett som väntade på mig hemma i onsdags. Han är såå gullig och kärleksfull just nu att jag nästan får dåligt samvete för mitt humör, men kan ju inte riktigt rå för det heller. Försöker dock att tygla det, och det går jättebra, men förhoppningsvis går det helt över snart.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress