8 augusti 2019

Livet är en fest

Mat & Bak

Kl är strax över 14, jag sitter här i enbart morgonrock med mina läsglasögon bänkad framför skärmen, bläddrar konstant fram och tillbaka på olika resesidor. Jag drömmer mig bort tusen gånger om, samtidigt som jag försöker hitta en resa till mig och L. Magen kurrar, huvudet snurrar, jag känner mig så trött, och blir även medveten om margarinet som bryner i stekpannan, det är dags att lägga i äggen. En påminnelse om att L inte är här, jag slipper nämligen att tänka på det när han är det - för då får jag alltid frukost i sängen. Inte för att jag inte klarar av att göra frukost till mig själv, uppenbarligen är jag fullt kapabel till det, dessutom blir det tusen gånger bättre när just jag gör det. Dock så både gillar jag och föredrar när just han gör det, det är bara känslan av mig liggandes där helt näck under lakan och han kommandes i enbart kallingar med min frukost och säger: ''Varsågod älskling!''. Och om det då innebär att jag under just dessa dagar tappar förmågan att kliva upp och göra i ordning frukost till mig själv, ja då får det väl förbli så.
 
Nu är sista sommarmånaden, augusti här, även den ser ut att bli fullspäckad, till skillnad från juli så lär jag här får utlopp för min kreativitet och kanske även en släng av huvudvärk. Pratade med brudgrummen igår och tydligen växer gästlistan, ser ut att ändå bli mer än 300 inbjudna personer till bröllopet och jag utgick endast från det antalet i planeringen, haha ''åh shiit'' utbrast jag. Jag gillar ju utmaningar så det blir nog bra ska ni se. Livet är ju trots allt en fest och på en fest kan det mesta hända. Apropå ämnet fest så har jag tagit extra vara av dom få dagarna jag hade ledig under förra månaden, här har ni lite bilder. Just nu ser jag bara fram emot att klara av denna månadens utmaningar och såklart även njuta av utvecklingen längs vägen. Sen är det fritt fram att lämna landet.
 
Jag fick finbesök av F tillsammans med hennes fina lilla familj, som sov över.
Såg till att se någorlunda pigg och presentabel ut. Annars har jag mer eller mindre sett ut som en levande död.
Satte ihop en mycket enkel dukning med en lyxig touch. Precis såsom det ska vara -  lyxig med enkla medel. Blommorna fick jag av L.
Först tänkte jag bjuda på en helt vegetarisk maträtt, ändrade mig i sista sekunden och la i lite nötkött.
Deras lilla fina K härjade runt här och gav mig en påminnelse om hur det är att ha småbarn med spring i benen hemma hehe.
Jag har även varit iväg och grillat. Jag som gillar grillmat var i himlen, och Gud vad vi åt den dagen. Och håret har sett bättre dagar. 
S sov över här ett par nätter och givetvis får man frukost i sängen. Jag är trots allt fullt kapabel till att fixa i ordning frukost själv haha.
Vi hängde lite i vår centrum den helgen tillsammans med N, åt glass och åkte trampbåt.
Jag var ju bara tvungen att testa denna boll, vad den nu heter, det var så himla skojigt, helt omöjligt att stå upp, ramlade som bara den.
Lite käk jag bjöd på den kvällen. Riset lagades tillsammans med riven vitkål och morötter.
Frukosten morgonen därpå....
Jag har även fått förmånen att njuta av mina smakrika tomater och jordgubbar som odlas på balkongen.
Det har givetvis hunnits med att äta en hel del ute. Försöker sätta stopp på det och äta strikt med enbart grönsaker och frukter ett tag.
Denna vecka började med en riktigt fin måndag. Strax efter att jag fick frukost i sängen drog jag och trådade ansiktet. L drog till gymmet, jag gick och hämtade N för en shoppingrunda inför hennes kommande kalas. Vi åkte hem en stund, efter skolan kom S och hämtade henne. Mot kvällen lagade L och jag mat tillsammans som vi avnjöt på balkongen. Nu när jag lär vara hemma en hel del, tänker jag verkligen spendera mer tid där. Ska även försöka att blogga mer, så förbered er på lite extra uppdatering.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress