
Här kommer receptet till dom saftiga vaniljgifflarna jag bakade till brorsan i lördags.
Du behöver: 130 g margarin, 4 dl mjölk, 50 g jäst, 2 ägg, 4 msk socker, 2 krm salt, 10-15 dl vetemjöl
Gör så här: Smält margarinet och tillsätt mjölken och smula ner jästen. Tillsätt ägg, socker, salt och vetemjöl. Börja med halva vetemjölet och öka successivt. Arbeta sedan degen ordentligt och låt jäsa i 10 min.
Under tiden degen jäser, kan du göra fyllningen. Till den behöver du: 100 g margarin, 1 dl florsocker, 4 tsk vaniljsocker. Blanda alla ingredienserna i en skål och ställ åt sidan.

Ta fram degen efter jäsningen och delar den i några delar som du sedan kavlar ut till en cirkel och sporra ut 8 trekanter såsom på bilden. Eller till en mindre antal om du vill ha större gifflar. Lägg 1 - 2 tsk fyllning i den breda kanten på varje trekant, rulla ihop den och böj den lite. Låt jäsa i 10 -15 min, sen pensla med ägg. Grädda slutligen i 225 grader i ca 10 min.

Mums, ser så gott ut :D