Oj vilken dag min sista lediga dag blev. Spontant och positiv överraskad blev jag, verkligen. Spenderade dagen med min nyvunna vän från facebook. Är med på en hjälpsida och en dag skrev en äldre man om hur ensam han var och så. Inlägget berörde mig så djup att jag tog kontakt. Efter det så både hörs och ses vi ibland. Han kan så mycket, så jag lär mig så otroligt mycket. Mest om hur det var förut i Sverige, olika historier om olika ställen i Stockholm. Det är så givande. Idag sågs vi igen och tanken från början var att ha en liten sightseeing runt hornstull men det slutade med ett spontant besök på kronhäktet där vi besökte museet och såg hur det gamla fängelset såg ut. Ashäftigt och mäktigt på nåt sätt.
 Båtstället i hornstull när vi började röra oss mot museet.
Kronohäktet långholmen utifrån. Dom där små fönstren på byggnaden var fängelseceller, numera ”hotellrum” då man faktiskt gjort om det till ett wärdhus. Jag fick faktiskt lust att vilja övernatta där en vacker dag hehe.
 Första bilden är dom där cellerna som numera är övernattningsrum. De andra två är från museet.
Så här såg dom gamla fängelsecellerna ut. 
Bild på hur det såg ut därinne innan renoveringen. Efter renoveringen ser man på bild nr 1 på första kollagen.

Så här såg vaktlistan ut.
 Nycklarna. Haha den där är nog den längsta nyckeln jag någonsin sett i hela mitt liv.
Fot och handbojorna såg ut såhär från 1850 talet.
 Bara en liten bit från byggnaden har man denna utsikt. Så är nog bäst att övernatta där på sommaren för då kan man även bada eller ha en picknick vid vattnet. Jag tänker då ta och göra det nån gång.
Efter museet blev det lite fika på en trevlig och urmysig cafe där i närheten vid namnet ‘Lasse i parken’ hehehe. Och så vände jag hem. Det var verkligen supertrevligt, och så både häftigt och läskigt att strosa runt i den där fängelse museet.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress