På julaftonsmorgon väcktes jag med en lång kram av en överlycklig N som precis hade öppnat sista luckan i årets paketkalender. Vi satte oss en stund i vardagsrummet och slog in julklappar till både mina gäster och till N's andra släktingar. Strax därefter kom S och hämtade henne. Kvar var jag och en gnällig C som vägrade sova. Tack och lov att jag påbörjade matlagningen kvällen innan och hade endast tekakorna kvar (att slänga in i ugnen) när mina gäster anlände. Vi hade det jättetrevligt och mysigt. Till deras förvåning bjöd jag på otrolig god kongolesisk mat, de åt som bara den och alla tog med sig matlådor hem. Min saka-saka aka pondu som det kallas i den andra Kongo som min svägerska kommer ifrån, var så god att hon definitivt blev impad. Jag hade i både kalkon och lite jordnötssmör som min farmor brukade göra. Med så god aptit C åt, lär jag nu framöver laga dessa maträtter till oss, än så länge är han en alltätare. Och såklart ringde jag morsan efter att jag redan hade lagat rätten, hon gav mig andra tips, så ska definitivt laga om rätten och ta med en matlåda hem till brorsan. Även tekakorna var populära, alltså nu vill jag inte ens köpa hem bröd längre. 
Efter maten fick vi öppna julklapparna. Jag hann inte slå in alla, det viktigaste var att barnens var inslagna, vi vuxna klarar oss liksom. Jag har fortfarande inte öppnat P's födelsedagspresent till C, det är en stor och supersnygg radiostyrd sportbil. Nu fick han en ännu avancerad present - en brandbil med en vattenslang som sprutar ut vatten och andra finesser. Han fick jättebra julklappar tycker jag. 
 Så fort gästerna anlände gick C från gnällig till charmig sötnos, som höll sig glad resten av kvällen.
 
Här nedanför får ni se vad som dolde sig under alla resterande luckorna från årets paketkalender för både barnen.  
Lucka nr 16 - nagelvårdsset till N och en (vinstlös) trisslott till C.
Lucka nr 17 - suddgummi som ser ut som popcorn till N och en bok till C.
Lucka nr 18 - en väska till N och en liten bil till C.
Lucka nr 19 - hårsmycken till N och ''franska kort'' till C.
Lucka nr 20 ett skrivbordsunderlägg  och nr 21 en bokstavslampa - både till C.
Lucka nr 20 och nr 21 till N - en diadem/tiara och en ''att-göra-lista'' i form av en toarulle eller om det är tvärtom (?).
Lucka nr 22 och nr 23 till N - en plånbok och en frisörkappa.
Lucka nr 22 en träpussel, nr 23 världskarta med magnetiska bitar, och nr 24 som också är en julklapp en cool resväska - alla till C.
Lucka nr 24 till N - pojkbandet BTS som dockor, det där är enligt N årets bästa händelse. Så pass att jag förtjänade en lång kram.
 
Nää jag är riktigt nöjd med årets julafton, det var en asbra dag. Nu inväntar vi nyårsafton så vi kan vinka adjö till 2021 och välkomna 2022. N ska i vanlig ordning fira med S och hans släkt. Själv har jag inga planer, ska nog bara ta det lugnt och beställa hem något gott.
Celine

Vad glad jag blir av att höra att er julafton var lyckad!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress