En fullspäckad vecka går mot sitt slut. Dock lite mer speciell än sina föregångare, inte på grund av att tröttheten lite smått smyger tillbaka eller att jag för första gången fått lyssna på eldpluttens hjärtljud, nej nej... utan på grund av att min lilla numera stora tös fyllt ett helt decennium på denna blåa planet. Alltså va, 10 hela år!!! Beräknad att föddas den 1 september 2010, valde hon med all rätt att titta ut den 18 augusti, hela 2860 gram kärlek. Det har utan tvekan varit 10 händelserika år, vi har fått vara med om väldigt mycket tillsammans och delar såå många fina och roliga minnen. En stundvis utmanande huvudvärk utan dess like, men ack så klok, rolig, omtänksam och kärleksfull varelse, att jag nästan häpnar över hur mycket kärlek det kan rymma i en så liten människa. Älskade N, ett stort grattis på ditt första decennium, jag önskar dig det allra bästa livet har att erbjuda, men framförallt önskar jag dig det sällsynta som väldigt få på denna jord har råd med - ett rikt och harmoniskt inre liv. Med vetskapen om att morgondagen inte är garanterad, både hoppas jag och ser fram emot ett flertal decennier tillsammans på denna blåa vackra jordklot vi kallar för hem.
 
Vi påbörjade vårt tu man hand firande en dag tidigare. I måndags efter att hon kom hem från skolan, packade vi iordning lite smått och åkte raka vägen mot Stockholm och checkade in på designhotellet Blique by Nobis med en rätt så cool industriell inredning.
Diggade badrummet men ogillade det faktum att inte hela fönstret var frostat, dom högt upp i fastigheten mitt emot har fri insyn.
Efter att ha checkat in och gått en runda på hotellet, åkte vi vidare till Mall of Scandinavia med ett stopp på Max.
Därefter njöt vi av ett efterlängtat biobesök, vi såg filmen framåt och jag fick smaka sprite med jordgubbssmak.
Tillbaka till hotellet.
Och där gjorde eldplutten sig tillkänna, något som framkallade ett hysteriskt skrattanfall hos storasystern.
Vi avslutade kvällen på hotellets takrestaurang Arc med en sen middag i sällskap av en fin utsikt.
Beställde en delad meny med anka, den var god och den starka såsen var inget att leka med haha. 
Efter maten njöt jag av en lång varm dusch med dessa produkter som luktade så gott. Därefter avslutades dagen med meditation.
Dagen efter njöt vi (läs jag) av en lagom god hotellfrukost. N äter i vanlig ordning knappt något, det blev en knäckemacka och några croissanter för henne. Jag valde att testa deras jordgubbsjuice och blev positiv överrasknad. Och lyckan över att se ingefärasshot, ååh.
Därefter bjöd dagen i ära på lite fartfylld äventyr. Vanligtvis får inte vuxna och barn nyttja banan samtidigt, men eftersom hon fyllde år fick vi åka samtidigt. Vi fick varsin 3 kort men nyttjade bara ett var, så det väl bli en repris inom en snar framtid.
Två dagar senare, efter att ha varit och lyssnat på eldpluttens hjärta, passade jag att ta en sväng till Mall of Scandinavia och köpte födelsedagspresent till N, det var saker hon ville ha när vi var där. Passade även på att bjuda varelsen i magen på lite gofika.
Efter att F tog upp det så har jag hela veckan haft ett sånt sug efter pannkakor och idag kunde jag äntligen mumsa i mig dessa.
N hade nämligen bjudit några av hennes närmaste vänner på brunch idag för att fira hennes födelsedag i efterskott.
 Dom påbörjade kalaset med att skåla för henne.
 
Det var ett lugnt firandet, dom åt, pratade, lyssnade på lite musik, körde ett par lekar, vi sjöng för henne, hon öppnade fina presenter. Sen gjorde jag iordning lite popcorn som dom åt framför en japansk film på netflix. Det var en mycket nöjd 10 åring jag hade idag.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress