25 oktober 2019

Långweekend i Venedig

Resor

Snart har det gått en hel vecka sedan vår långweekendresa i Venedig nådde sitt slut -  en födelsedagspresent från mig till L. Ett par dagar innan vi reste gav jag mig på jakt efter en ny kraftfull bärbardator som var tänkt att bli min jobbdator - det var viktigt att den klarar av en viss 3D-designprogram, för min all-in-one stationära från HP verkar inte riktigt klara av trycket längre. Efter att ha designat ett par lägenheter, två innergårdar, en butik och en pågående restaurang så började programmet hacka upp sig så fort den öppnas. Priset för en sån visade sig dock vara långt över budgeten jag la på den, haha då var det bara att vända hem. Hade kunnat köpa en billigare men det kändes onödigt om jag ändå så småningom kommer tvingas att köpa den tilltänkta, för jag måste ha en sån. Så ingen dator följde med på resan och därmed ingen bloggandet. Ångrade dock att jag inte tog med min surface, alla tv-kanaler var dubbade att det gav mig ett riktigt gott skratt när Lucifer visades. Snacka om att gå miste om det roliga med hans karaktär.
 
Nu har jag i alla fall hunnit gå igenom min systemkamera och sorterat alla bilderna från resan. Tänkte att detta inlägg får bli en sammanfattning av hela resan, sen så får den andra utflykten och öarna var sitt mer utförliga inlägg. 
 
Onsdag - Utresan
Utresan skedde i onsdags förra veckan - jag var rätt så förväntansfull, mest över att jag fick köra min coola MINI ända till Skavsta.
Efter att ha parkerat bilen ''snyggt'' på långtidsparkeringen var det dags att unna sig lite käk - faktiskt rätt så goda köttbullar.
Några timmar senare anlände vi på vårt hotell - vi bodde på San Giuliano. Vägen dit blev rätt långt med tanke på att vi först åkte mot fel riktning med tvärbanan, vände tillbaka och byte mot rätt tvärbana men steg av på fel station och fick promenera en bra bit. L roade sig med att pika mig en hel del: ''du ville ha äventyr, här har du äventyr'' haha vi dog av garv, för det var faktiskt ett äventyr i sig. 
Utsikten från vårt hotellrum.
 
Torsdag - Utflykt på 3 olika öar och utforskning av centrala Venedig
Vi påbörjade dagen med hotellets enkla frukost. L var först på plats, efter typ en kvart kommer jag och bli smått irriterad när han berättar att man tydligen inte plockar ihop sin egen frukost, utan man säger till personalen, som tar ut den åt en. Dessutom hörde dom nog bara Cake och orange juice för det var det jag fick. Precis som de flesta svenskar är L konflikträdd och är inte så förtjust när jag säger till, när jag dessutom råkar ha en jävlig giftig käft. Så jag fick helt enkelt svälja min tunga och det var väl tur det, för det verkade som att det blev så för dom inte hann duka fram frukosten. Annars hade jag öppnat min käft dagen efter. That's for sure! 
Efter frukosten tog vi tvärbanan till en dimmig Venedig station för att leta efter mötesplatsen till vår första utflykt i staden.
Här byter vi till en Större båt där vi satte oss på taket.
Fantastisk utsikt uppe på båten på väg mot öarna.
Framme på ön Murano - hur cool var inte den balkongen då? 
Två från ön Murano
Två från ön Burano
Två från ön Torcello
Mat som käkades på öarna. Jag kommer som sagt att skriva om varje ö i ett eget inlägg.
Efter utflykten lämnade båten oss i centrala Venedig. Det var så mycket folk där och det tog oss över en timme att promenera till Venedig station där vi slutligen tog tvärbanan tillbaka till hotellet. Det var dock bra att vi gick så mycket för den dagen fick vi se så himla mycket av Venedig. Det var som guiden sa: ''folk kommer hit och hänger endast på dom klassiska turistställerna och så tror dom att dom ''sett'' Venedig''. Mitt mål med mina resor är ju att uppleva resmålet, och helst då genom lokalbefolkningens ögon.
Här stod jag ett bra tag och bara log för mig själv som en idiot haha, är det bara jag som fullständigt förälskar mig i gamla byggnader? Tycker det är synd att knappt byggs på det sättet längre, gamla byggnader är så fulla av detaljer att dom tycks berätta en historia för en, bara genom att betrakta en. Hade då inte tackat nej till att bo i en, finns ju några här i huvudstaden men inte lika vackra som dessa.
 
Apropå gamla byggnader så hittade jag en på hemnet igår som fick mig att le, den var så fin och låg långt över mitt lånelöfte men det stoppar inte mig att drömma mig bort. Det jag älskade med den var läget, av någon konstigt anledning så hade jag inte velat bo mitt i stan. Lite utanför tycker jag är bäst. Dom två områden jag helst hade velat bo i om jag fick välja är den nya stadsdelen Hagastaden och så Hammarby Sjöstad - den förstnämnda för att staden delvis ligger i Solna och delvis i Vasastan och den sistnämnda för att jag delvis hänger där en hel del och diggar lugnet där. Jag har varit på visning i Sjöstaden och med undantag för ett fåtal bostäder så är det i princip stället man betalar för, bostäderna ser inte så speciella ut ens. Samma sak i Hagastaden med undantag för en förening vars bostäder får mig att wow:a hela tiden. Som det ser ut nu skulle jag kunna flytta in i en liten tvåa i Sjöstaden. Men känns dock som jag vill vänta lite, för samma summa har jag ju ett helt stort hus lite utanför. Men jag vill helst bo i dessa två så vi får helt enkelt se.
Hur mysigt? Vi hann inte med en tur, vill absolut åka tillbaka och får se till att då bocka av en tur.
Under den färden mot stationen hann jag stoppa i mig ett och annat, bland annat en väldigt god och het bit salamipizza.
Alltså skrattar ihjäl mig när jag ser den här bilden - gav nämligen L's sista mynt till en kvinna där och han blev inte alls glad. 
 
Fredag - Matutflykt
Efter frukosten gav vi oss ut på vår andra äventyr - en förbokad matutflykt. Alltså det är väldigt lätt att gå vilse där. L dog av garv när guiden sa att det var dumt att använda gps, något jag gjorde för att hitta till mötesplatsen och jag höll på att bli tokigt, vägarna är ormformade att både gps:en och jag blev himla förvirrade, men ja vi hittade ju till slut - men det krävdes en kombination av gps och att fråga folk efter vägen dit. Fördelen med att gå runt så mycket är att vi återigen fick se väldigt mycket på vägen.
Här har ni mig den dagen. 
Jag var så besviken på den utflykten att ni inte kan förstå, den var inte alls prisvärt nånstans. Mer om det i ett eget inlägg.
Senare den dagen åkte jag ut själv och åt. Bad om en god alkoholfri drink och fick en väldig god men väldigt sött.
Själva maten kostade mer än vad det smakade.
 
Lördag - En skitdag rent utsagt!
Hade inte förbokat något den dagen för tänkte att det skulle vara skönt med en dag där vi inte försöker hitta en mötesplats. Där vi helt enkelt kunde ta en sovmorgon, ta oss tillbaka till turistställen och åka en gondoltur. Efter sovmorgon och frukost började vi bege oss mot tvärbanan. Vetefan vad människan såg i hans tel eller om det var något annat så blev han bara off, helt nere. Redan innan frukosten frågade jag vad det var frågan om. Kommunikation och den människan går tyvärr inte hand i hand, för han verkar inte veta vad det är för något. Blev bara irriterad och vet hur det brukar sluta. Fick damp, vägrade fortsatte med honom och gick min väg. Senare på kvällen och hela natten drabbades han av kraftigt huvudvärk, tog mig ut i jakt på huvudvärkstabletter och frågade även i receptionen men inget apotek var öppet. Gjorde rätt ont i mig att se honom lida sådär, och ni vet dessutom hur män överdriver så fort dom är sjuka, han både betedde sig och trodde att han skulle dö. Skojade lite om det vid frukosten dagen efter. 
 
Söndag - Hemresan
Sista frukosten! Sen var det raka vägen till flygplatsen.
Väl i Sverige, hämtades bilen, jag körde hem med ett stopp på willys där L som onådigt hade totalt sågat det italienska köket ville minsann visa vad han gick för. Resultaten har ni där, jag sågade pastan - den var inte godkänd alls, såsen däremot, den gjorde han väldigt bra. Ibland så kan han verkligen knäppisen min. Ja det var den resan det. Inläggen om utflykterna kommer!
 
Relaterade inlägg till resan: Murano, Burano, Torcello, Venice Street Food Tour.
FSHD Daniel

Vilka härliga bilder! Ser ut som du haft det bra :)

Svar: Tack! Jo jag har haft det fint :)
Vanissa Julclaude

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress