Sitter och går igenom resans bilder från dag nr 3 när vi åkte på den första utflykten. Första stoppet var denna imponerande detaljrika moské, som förtjänar ett eget inlägg. Moskén heter Merkez Külliye Camii och ligger i Manavgat, den är den största och finaste moskén Antalya. Där ser ni hur exteriören ser ut, så himla vacker - kupolen är 30 meter hög och mineraterna är hela 60 meter höga.
Området runt om moskén.
Innan man gick in fick man både lämna skorna utanför och ta en valfri slöja i kistan, det fanns även kjolar för dom med korta underdel.
Direkt när man kommer in.
Jag som är en sucker för detaljer, i synnerhet liknande med färgrika mönster, gillade verkligen vad jag såg. Stod länge och bara beundrade arbetet bakom byggnaden. Jag är ju knappt troende, i alla fall inte praktiserande, är mer åt det spirituella hållet och tror inte på Gud på det traditionella sättet. Har typ en egen religion där jag lånat delarna av tre utav världens största religioner, bland annat Islam. Går tex efter alla deras bönetider för mina meditationer. Är av den uppfattningen att dom trots deras olikheter och människans enorma ego, är sammanlänkade på något sätt, dom mer eller mindre försöker lära ut samma sak.
Emma Engström

WOW så himla fint, det skulle man gärna vilja se med egna ögon! :D

Sara Ekman

Åh så vacker <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress