Nu är man tillbaka till verkligheten med kyla och snö, usch... längtar verkligen till våren. Jag har hunnit med att pussa och krama ihjäl tösen min, och betat av ett jobbpass idag - haha man ba: "vem fan jobbar dagen efter man kommit från semestern?" Jo, jag tydligen. Jobbar dock endast två dagar nästa vecka så jag hinner lämna min semesterbubbla i lugn och ro. I alla fall för ett par månader, håller redan på att spana efter nästa avgång. Förhoppningsvis hinner man innan dess, klämma in en weekend också.
 
Nu innan läggdags, hade jag tänkt dela med mig utav receptet av den smarriga banankaka som jag brukar baka.
 
Receptet är från Mildas kokbok som heter ‘Säsongens bästa bakning’ .. fick hem kokboken sommaren 2013 för att testa.
 
Du behöver: 1 msk flytande margarin till formen (jag använder även ströbröd), 120 g margarin ( eller 1,2 dl flytande margarin ifall man inte har den fasta) 1,5 dl farinsocker2 ägg2 mogna bananer2 dl vetemjöl1 msk bakpulver och 0,5 tsk salt.

Till toppningen 0,5 dl kokosflingor150 g Creme bonjour (naturell Cream cheese), 0,75 dl socker och 1 tsk vaniljsocker.

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar kant. Vispa sedan margarinet och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Sikta ner mjölbakpulver och salt i smeten (gärna med hjälp utav en sil) och blanda smeten väl. Häll sedan smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i 40-50 minuter.

Toppning: Rosta kokosen i en torr varm stekpannan tills den fått en fin färg. Vispa Cream cheese med socker och vaniljsocker till en jämn och fin smet. Fördela blandningen på den kalla kakan när den svalnat, strö på kokosen

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress