Mitt allra favoritcitat är som ni säkert vet: ''Att spara på kärlek ger ingen ränta!''. Det är ett väldigt tänkvärt citat som i princip förklarar sig själv. På andra plats hittar vi ett kraftfullt sådant, nämligen det på ovanstående bild - ''The moment you accept what troubles you've been given, the door will open''. Ett citat som jag är övertygad om, nästan alla människor kan relatera till, eftersom att livets motgångar drabbar varenda en av oss på denna jord. Tex: när allting enligt oss själva bara tycks gå helt åt helvete och man kommer fram till den punkten, där man inte längre pallar och bara accepterar skiten. Just i den sekunden likt på ett magiskt sätt så ordnar sig skiten, man hittar lösningen till problemet. Det är vad citatet handlar om. I samma veva som man slutar göra motstånd över tillståndet man hamnat i och accepterar situationen precis som det är, ja i samma veva så kommer dörren till lösningen att öppnas.
 
På tredje plats har vi detta mäktiga - ''God will provide the food, but he will not cook the dinner.'' Jag älskar detta något enormt mycket, beroende på hur vaken och medveten man är, kan det ibland ta alldeles för lång tid för att upptäcka sambandet. Ponera att man vill ha pannkakor och önskar sig det. Man är även medveten om att man behöver: mjöl, mjölk, ägg, salt och margarin/olja för att göra pannkakor. Sen vill man gärna äta sina pannkakor med nutella och jordgubbssylt. Kort efter sin önskning, så börjar dessa ingredienser att dyka upp i ens kök en efter en. Men man misslyckas med att se sambandet, man bad ju trots allt om pannkakor, och inga jävla ingredienser. Men så en vacker dag dyker det upp nutella och jordgubbssylt i samma kök, man känner sig så glad och säger till sig själv ''tänk om jag bara hade tillgång till pannkakor, har ju ingen användning utav denna nutella nu ju, suck.'' I samma veva börjar dessa ingredienser att försvinna ur köket, eftersom man nu inte längre har tillgång till dom så märker man av deras frånvaro. Sen inser man, hur nära sitt önskemål man varit, det har ju hela tiden stått där mitt framför näsan på en. Men eftersom vi människor har en tendens att vara häpnadsväckande korkade, kan detta ske hur många gånger som helst utan att vi ens märker skiten, men klaga på att vi har otur och aldrig får några önskemål uppfyllda, det är vi minsann bäst på. Allt det vi inte uppskattar tas ifrån oss. Och allt det vi har idag kommer även det att tas ifrån oss i samma veva som vi blir för bekväma och börjar ta det för givet, ja då försvinner det. Detta gäller i alla aspekter av livet. Så börja uppskatta allt det ni har, tacksamhet är nyckeln till det mesta.
 
Igår hände det något som verkligen förstärkte min tro, om att det inte finns något som riktigt sker av en ''ren slump''.... så egenmäktigt, och alldeles, alldeles underbart. När till och med ens hjärta ler och man känner tacksamhet ända in i benmärgen. Det fick mig att tänka på vad jag sa till mig själv strax innan resan bokades, men framförallt på känslorna jag kände just då. Och det är ingen slump att jag bara kort därefter hittade en bra deal, till just detta land och att allting sett till omständigheterna gick så förvånansvärt smidigt till. Nu ser jag fram emot att flyga hem, det nya året och att skriva ett nytt fräscht kapitel.
ExklusivaMoi

Alltså du kan verkligen sätta ord på det som jag själv tänker, tycker å vädersätter i livet! Särskilt det vardag och liv som jag själv vill leva upp till<33 Riktigt tacksam över att vi har träffats både här och IRL, skall man icke ta för givet =)

Svar: Dito - är också tacksam över att ha fått chansen att träffa dig :)
Vanissa Julclaude

Yasmine

Superbra citat! Jag älskar "när en dörr stängs så öppnas ett fönster" :)

Anonym

Jättefint och klokt inlägg! :-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress