Efter en lång arbetspass ligger jag nu i min sköna säng framför Kunskapskanalen och väntar otåligt på maten som L lagat. Sen ska veckan avrundas. Det har varit en bra sådan. Fredagen var epic - det finns bara ett ord som kan beskriva den dagen och det är 'wow'. Det började med att jag fick ett spontant besök av några tonårskompisar jag hade när jag bodde hemma i Småland. Det var så himla skojigt att få träffas igen efter så lång tid. Ändå så var vi så avslappnade att det kändes som om det bara var igår senast vi sågs.
 
På eftermiddagen åkte jag upp till Stockholm för lite kvalitetstid med L. Vi skulle på bio och se senaste nyheten från Marvel, 'Avengers - Infinity war'. Men vägen dit var otroligt krångligt, långa köer och förseningar i trafiken. Dessutom krånglade sf då jag försökte skaffa biljetterna till filmen. Det slutade med att vi gick till närmaste biograf för att boka filmen till den tänkta biografen. L ville verkligen uppleva IMAX och dom gick bara kl 17:30 och nån gång vid 21 och klockan var redan 17. Salongen var nästan fullbokad och dom enda platserna som fanns kvar var på första raden, vilket jag hatar, men tänkte ge det en chans. När vi väl anlände på salongen så upplevde jag att det var skitjobbigt att sitta så pass nära, särskilt när filmen var i 3D. Såg knappt något och det kändes som att jag antingen fick välja att läsa undertexten eller försöka koncentrera mig på skärmen, för att få nån slags helhetsbild. Sa till L att jag skulle upp och sätta mig i trappan, han följde med och Gud vilken skillnad det blev. Skiten hade ju kostat oss hela 430 kr så fan heller att jag skulle behöva se om den igen på bio. Dock var det värt varenda krona. Salongen var fullsatt och jag gissar på att dom flesta i publiken var fans. Alltså varje gång en superhjälte gjorde entré så applåderades det som fan. Haha till och med jag joinade och jublade, haha L log varje gång och trodde väl att jag hade gått och blivit galen - alltså lite mer än vanligt så att säga haha.
 
Vilken entusiastisk publik, det bara smet av sig till mig. Det häpnadsväckande var ändå det som hände efter att filmen "tog slut". Även om det inte sker så ofta numera så är jag en riktigt van biobesökare och går på bio fleeera gånger, men jag har då aldrig varit med om att alla i publiken sitter kvar när eftertexterna börjar. L stod upp och var på väg att börja gå, petade lätt på honom och pekade på publiken, det var som om alla hade blivit förlamande. Eftertexterna tycktes aldrig ta slut, tror det visades i mer än 5 minuter. Efter ett tog började några gå men 98% satt kvar. Att se alla dessa namn som aldrig tycktes ta slut fick mig att verkligen se storheten i filmen, när så pass många jobbade med den. Och precis när vi trodde att det kom till sitt slut då började en ny kort scen, som satte igång publiken. Det jublades och visslades och det var då folk började med att röra på sig. 
 
Och jag bara stod där och ba: 'wow det där var mäktigt'. Jag älskar fantasifilmer blandat med action och just såna här filmer anser jag ska ses på bio och helst då i 3D för bästa upplevelse. Men fredagens med IMAX var pricken över i:et .... bioduken är ju från golvet till taket, sida till sida, värsta bildkvalitet och ljudet ska vi inte ens tala om. Det här var min andra gång, sist var Logan - The Wolwerine och damn. Det må kosta mycket mer men det är värt vartenda krona. Nu väntar vi med spänning på andra delen. Förhoppningsvis kommer publiken vara lika fantastiskt. Nää det var verkligen en bioupplevelse utöver det vanliga. Dagen avslutades sedan med restaurangbesök och en skön massage hemma.
JoJo

vad kul med bio. jag vill också se den filmen. älskar marvel! :D

MALIN

Vad roligt! Älskar att gå på bio! Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress