När jag var som sjukast blev jag mer medveten om vad jag stoppade i mig. Jag undvek skräpmat och mejeriprodukter (som jag har en viss överkänslighet mot). Intog inget yoghurt i över ett halvår och bytte bort creme fraiche och grädde mot garants kokosgrädde. Cola och andra läskedryck var inte ens att tanka på. Men så fort jag blev ”frisk” och färgen kommit tillbaka mer och mer, har jag slutat med alla mina rutiner. Började äta yoghurt och gräddost igen, först i små mängder, för att numera äta det i stort sett varje dag. Har även återigen börjat äta ute ofta och alla slags mat som jag gjorde förr. Dock har jag tidigare varit rätt bra på att basa och rensa kroppen med min varma citronvatten när jag ätit en massa olika maträtter. Något som jag tyvärr varit väldigt dåligt på att göra på sistone och det har lämnat sina spår –  har nu i snart tre veckors tid haft en bråkig och orolig mage.
 
Misstänker därmed att jag nu återigen är försurad. Egentligen hade det varit bäst för mig att juicefasta i några dagar men har inte riktigt den energi och dessutom är jag en riktig matälskare och vill kunna äta all det jag är sugen på. Så länge jag håller kroppen någorlunda basisk så tror jag faktiskt jag kan fortsätta att äta det mesta. Liksom allt annat här i livet så handlar det om balans. Det ska aldrig vara för mycket eller liten utav något, utan lagom är bäst som det så fint heter.
Idag kickstartade jag min dag med en ordentligt grön juicedetox av selleri, gurka, grönt äpple, lime, citron och ingefära. Och förutom ett päron, ett äpple och lite kycklinghjärta som jag gjorde en sås av med lite lök och massor av vitlök samt lite sallad (isbergssallad, cocktailtomater och gurka med salt, olivolja och svartpeppar) och två skivor rostade bröd, så har jag faktiskt inte intagit något mer än denna detoxjuice under dagen. Den både doftar och smakar grönt och friskt.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress