Idag har jag jobbat, och var en sväng hos en kompis där vi snackade skit och annat intressant. Kom hem och däckade fram tills för en timme sedan – har typ gått och vänd om dygnet, måste verkligen sluta däcka på dagarna. Aja nog om det.. jag tänkte i alla fall ta och svara på en för mig intressant fråga jag fick häromveckan. Då jag tidigare ibland skrev om ämnet på min gamla blogg.

Frågan: DUUUUUUUUUUUUUUUUUUH! på tal om bilden och på tal om afrikansk dans. Kolla, jag har ngr vänner som ursprungligen kommer från afrika. De har ett speciellt hår, liksom det växer inte. så de syr fast typ hår på huvudet. Gör du det med? För alltså jag har inte sådant hår, asså afrohår, men jag skulle vilja ha sådant på huvudet, för mitt hår är skadat så skulle vilja att den skulle vila. Jag vet dock inte vart man ska vända sig. Finns det afrikanska frissörer som fixa det? För mina väner brukar gå till deras mammas kompis, och jag känner att det blir skumt om jag ska dit också. Så venne liksom vart jag ska gå, för jag vet inte vart man köper håret, vem man går till eller om det ens funkar på min hår typ.

Svar:  Ja jag är därifrån och har faktiskt weaves/löshår på mig. Just det påstående om att afrohår inte växer är ett myt, samtidigt som det ligger en sanning i det. Väldigt många har ju samma hårlängd i åratal. Och  när det väl växer så växer det feeeett trög. Afrohår är i grund och botten ett väldigt torrt hår och av någon konstig anledning så har en hel del afrikaner fått för sig att vatten inte är bra, att håret inte ska tvättas regelbundet. Många tvättar knappt, dels för det jag tagit upp om vattnet och dels för att flätorna förstörs snabbare. Redan från barndomen så misshandlar vi håret, vi har ständigt löshår, låter håret knappt vila, flätar ihjäl håret… bara det och det faktum att håret knappt återfuktas gör att det förstörs och får aldrig chansen att växa. Dom som följt min gamla blogg vet att jag då och då skrivit om det här och faktiskt själv försökt växa ut håret – återkommer absolut med mer om ämnet, men ville bara säga att det faktiskt växer… men det krävs tålamod, tid, energi och ännu mera tålamod. Men för att svara på din fråga mer ingående så har jag inte koll på afrikanska salonger då jag sköter mitt hår själv. Men det ska finnas, annars kan du fråga dina kompisar om dom kan hjälpa dig hitta någon som kan fixa ditt hår. Och löshåret hittar du på valfri afrikansk affär. Men jag skulle dock inte rekommendera att du börjar med löshår.

Till skillnad från afrohår så växer inte ditt hår lika trög. Mina tips till dig är att: börja med att bojkotta alla värmeverktyg såsom plattång och liknande, alt använd det väldigt sällan. Sedan gör du egna hemmagjorda hårinpackningar (kan posta några recept här inne senare om du vill det). Ha det 1-2 gånger i veckan, återfukta håret och tvätta det 3-4 dagar i veckan, alt varannan dag.. för mycket fukt är heller inte bra. Skulle även rekommendera dig ricinolja  – inte den från apoteket utan den kallpressade versionen, ha det som hårinpackning. Hetta upp det gärna sen applicera i håret och låt det verka i 30 min för att sedan skölja av. Börja du med egna inpackningar och så, lovar jag dig att inom 3 månader så kommer du se en stor skillnad. Kommer absolut återkomma med mer tips, kika även gärna på nopoo.se för massa bra tips, särskilt för oss som använder balsammetoden och rent allmänt vill ha naturliga skönhetsingredienser.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress