Nu när Nathalie sover och S fixar kvällsmat ska jag passa på berätta om min förlossning hur det gick och så vidare, onsdagen den 18 augusti kl 03.40 ungefär misstänkte jag vatten avgång först trodde jag ju att jag höll på kissa på mig men nej det var vattnet som gick utan värkar.. ca 04: 20 ringer till sjukhuset och de ber mig ringa kl 8 och komma på kontroll men att om jag fick värkar skulle jag ringa tidigare. Efter det försökte jag sova lite men det gick inte så bra ville bara kissa och fick byta bindor hela tiden.  

Nån gång vid 6.00 började värkar och jag hade ont i ryggen som det inte var nog sparkade och tryckte bebisen på min urinblåsa, fick etablerade värkar en timme senare kl var typ 07:20 och de kom med 3-4 mellanrum, ringde sjukhuset och de bad mig komma, jag gick på toa och sket hahaha xD

S ringde en svart taxi som vägrade komma eftersom sjukhuset ligger 15 min härifrån om man promenerar dit men sen efter en stund kom hans chef och skjutsade oss.

08:51 var vi framme där jag undersöktes och jag var 3 cm öppen och skulle skrivas in, de frågade om jag ville ha en lavemang, jag tackade ja och fick den 09:30 efter det tog jag en lång varm dusch.

10.15 börjar jag får kraftiga sammandragningar som kom med 2-3 mellanrum, provade lustgas och det var inget för mig, tyckte inte att det fungerade haha. värkarna bara blev kraftigare och kraftigare, trodde jag skulle dö ville få ringbedövning men narkosen var upptagen på nån operation sal.

11:15 narkosen ej kommit än, och jag har det jätte jobbigt, kände kraftiga tryck i underlivet, grät och började slå S och skrek (hahha nu i efterhand tyckte jag det var lite kul stackare jag slog faktiskt hårt).

12:00 äntligen kom narkosen och gav mig smärtlindring "epidural".. efter en stod var jag till himmel åh Gud vad skönt det kändes allt smärta var liksom borta men trycket från underlivet var fortfarande kvar men gjorde inte lika ont längre.

12:30 får jag lunch, och 13:13 går jag upp för att kissa men det gick ej och 13:15 tappas jag på 400 ml urin och var 5-6 cm öppet.

13:40 syntocinon 16.6/500 ml NaCl 6ml/h kopplas i värkstimulerande syfte, efter det vilade jag i sängen och ville göra det en stund till var så trött och S åkte hem.

14:30 S kommer tillbaka och jag kommer upp och sitter på en boll och börjar känna kraftiga tryck nedåt, får 4-5 värkar på 10 min och barnmorskan höjer s-droppet 18ml/h.

14:50 får krystvärkar och det kändes som om jag skulle bajsa haha jag ba skrek "S jag är bajsnödig, sen blev det " hon kommer hon kommer" de hjälpte upp mig på sängen och barnmorskan ba att hon skulle se hur mycket jag var öppen men jag började redan krysta och höll S hårt i handen 14:54 var hon ute.. jag krystade i mindre än 2 min och alla var imponerade på hur fort det gick ^^
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress